Kremlin'den dikkat çeken NATO açıklaması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kremlin'den dikkat çeken NATO açıklaması
Abone ol
Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Brüksel'de bulunan diplomatlarının sınır dışı edilmesi sonrası, Rusya'nın NATO Askeri Misyonu ve Daimi temsilciliğinin durdurma kararları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Moskova'daki NATO askeri misyonunun ve Rusya'nın NATO Daimi Temsilciliği'nin çalışmalarını durdurma kararı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Peskov, "Bundan etkilenmeyeceğiz çünkü NATO ile zaten hiçbir diyaloğumuz yoktu. Dışişleri Bakanımızın da daha önce açıkladığı gibi, gerektiğinde Brüksel Büyükelçimiz ilgili tüm soruları yanıtlayacaktır. Aslında daha önce de böyleydi, diyaloğu sürdürme işlevini Brüksel elçimiz yüklenmişti" dedi.

"Fiili durum resmi hale geldi"

Sputnik'te yer alan habere göre, Peskov NATO'nun Rusya'yı mümkün olan her şekilde çevreleme arzusunu daha önce açıkça beyan ettiğini ve bu ifadelerini somut eylemlerle de desteklediğine vurgu yaparak, "Brüksel'de görev yapan diplomatlarımızın sınır dışı edilmesi bu tür önlemleri gerekli ve kaçınılmaz hale getirdi, fiili durumu resmi hale getirdi" ifadelerini kullandı.

Ne olmuşu?

NATO, 8 Rus diplomatı 6 Ekim 2021 tarihinde "casusluk görevinden dolayı" ihraç etti. Böylece Moskova yönetiminin Brüksel karargâhında çalışan misyonunun kişi sayısını 10'a indirdi. NATO, 2018 deki yedi Rus diplomatı misyondan ihraç ettiğinden bu yana Moskova'ya karşı ilk kez böyle bir eylemde bulundu. Sky News, sınır dışı işlemlerinin "cinayetler ve casusluk dahil olmak üzere şüpheli Rus faaliyetlerine yanıt olarak" geldiğini söyledi. BBC'deki haberde "Son hamle, Rusya'nın örgütte akredite edebileceği kişi sayısının ay sonunda 20'den yarıya indirileceği anlamına geliyor." dendi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Bu karar herhangi bir olayla bağlantılı değil, ancak Rusya'nın kötü niyetli faaliyetlerinde bir artış gördük ve bu nedenle uyanık olmamız gerekiyor." dedi.

 

 


Yorum Yazın