Komisyon kararı ile puanı tutmadığı liseye girdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Komisyon kararı ile puanı tutmadığı liseye girdi
Abone ol
Liselere Giriş Sınavı'ndan (LGS) 405 puan alan bir öğrencinin, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'nün komisyon kararı ile Kadıköy Anadolu Lisesi'ne yerleştirildiği iddia edildi. Taban puanı 455 olan liseye kayıt olan öğrenci hakkında Müdürlük, yönetmeliğe uygun olduğunu savundu.

Taban puanı 455 olan Kadıköy Anadolu Lisesi'ne İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü Komisyon kararı ile Liselere Giriş Sınavı'ndan (LGS) 405 puan alan bir öğrencinin yerleştirildiği iddia edildi.

2021-2022 yılı Eğitim-Öğretim döneminde Kadıköy Anadolu Lisesi'ne yerleşen son öğrencinin puanı ise 455. Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bir dilekçe sunan Okul Aile Birliği, karara tepki gösterdi.
Milli Eğitim Müdürlüğü: 23'üncü maddeye uygun

SÖZCÜ'den Batuhan Serim'in ulaştığı İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, bu kız öğrencinin yönetmeliğe uygun olarak okula yerleştirildiğini savundu. Öğrencinin Kadıköy Anadolu Lisesi'ne kaydının, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nin öğrenci yerleştirme ve nakil koşullarını belirleyen 23. maddesine uygun olduğu kaydedildi.
Okul Aile Birliği: Eğitimde fırsat eşitliğine aykırı

Kadıköy Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Seçil Gönül Vurulgan, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yazdığı dilekçede ise, bu kararın sadece okuldaki öğrenciler için değil Türkiye'deki bütün öğrenciler için eğitimde fırsat eşitliğine aykırı olduğunu savundu. Vurulgan, dilekçenin devamında öğrencinin mevzuata uygun bir şekilde başka bir okula kaydının alınmasını talep etti, bir adım atılmaması halinde de savcılığa suç duyurusunda bulunacağını yazdı.

Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne yazılan dilekçede şu ifadelere yer verildi:

    LGS sonucuna göre öğrenci alınan Kadıköy Anadolu Lisesi'ne 2021-2022 yılı Eğitim-Öğretim döneminde yerleşen son öğrencinin puanı 455.339'dur. Ancak LGS'de 405 puan alan bir kız öğrencinin, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Komisyon kararı ile hazırlık sınıfına yerleştirilmiş olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz. Öğrencinin sağlık sorunu gerekçe gösterilerek alındığı söylenen bu karar mevzuata aykırıdır.

    LGS sonucu ile hak ederek Kadıköy Anadolu Lisesi'ne yerleşen öğrencilerin aldığı puan ile bu öğrencinin puanı arasında 50 puan gibi çok büyük fark vardır. Bu öğrencinin 50 puan farka rağmen komisyon kararı ile Kadıköy Anadolu Lisesi'ne yerleştirilmesi demek, sıralamada önde olan binlerce öğrencinin aldığı sınav puanını hiçe saymaktır. Hakka, hukuka ve vicdana aykırı olarak alınmış bu karar, sadece Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencilerinin değil, tüm Türkiye Cumhuriyeti öğrencilerinin eğitimde fırsat eşitliği ilkesine aykırıdır.

    Öğrencinin kaydının mevzuatta belirtilen kurallara uygun bir okula alınması, aksi takdirde hukuka aykırı olarak alınan bu kararın iptali için savcılığa suç duyurusunda bulunacağımızı bilgilerinize arz ederiz.


Yorum Yazın