Kılıçdaroğlu, Uludere’de Roboski aileleri ile bir araya geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kılıçdaroğlu, Uludere’de Roboski aileleri ile bir araya geldi
Abone ol
Uludere Katliamı’nda hayatını kaybedenlerin ailelerini ziyaret eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ”Eğer ülkeye adalet gelecekse bu acını dindirilmesi gerekiyor. Bu olay aydınlatılmalı. Olay aydınlatıldıktan sonra ancak helalleşme olabilir” dedi. KPSS’nin iptal edilmesi ile ilgili bir soruya da yanıt veren Kılıçdaroğlu, Devlette çok büyük bir çürümenin olduğunu biliyorum. Çürüyen bir yapı var, düzeltmek zorundayız” ifadelerini verdi.

Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Uludere Katliamı’nda hayatını kaybeden 34 vatandaşın ailelerini ziyaret etti. Kılıçdaroğlu ziyaret sonrasında ailelerle birlikte gazetecilerin karşısına çıkıp kısa bir açıklama yaptı.

”Ülkeye adalet gelecekse bu acı dinmeli”

Konuşmasında helalleşme vurgusu yapan CHP lideri, ”28 Aralık 2011 tarihinde burada çok acı bir olay gerçekleşti. 34 evladımızı kaybettik. Bunların 18’i 18 yaşından küçüktü. Acı hâlâ dinmiş değil. Eğer ülkeye adalet gelecekse bu acının dindirilmesi lazım. Olayın aydınlatılması lazım. Bu olayı aydınlatacağımı dair söz vermek için buraya geldim. Adalet olmalı, olay aydınlatılmalı. Olay aydınlatıldıktan sonra ancak helalleşme olabilir. Ölenler geri gelmeyecek. Ben bunun farkındayım, hepimiz de biliyoruz. Ama bir şekilde annelerin acılarının dindirilmesi lazım. Anneler halen evlat acısıyla yaşıyorlar bir şekilde ve bizden adalet istiyorlar. Biz bu adaleti sağlayacağız, sağlamak bizim görevimizdir. Eğer adaleti sağlarsanız toplumda kucaklaşmayı, huzuru, barışı sağlamış olursunuz. Aksi halde annelerin yüreğindeki ateş sönmüyor, sönmeyecek” diye konuştu.

“Boşuna MEB’in kapısına gitmedim”

Öte yandan Kılıçdaroğlu 31 Temmuz’da yapılan ve şaibeli soru skandalı sonrası iptal edilen KPSS ile soruya da “Devlette çok büyük bir çürümenin olduğunu biliyorum. Boşuna Milli Eğitim Bakanlığı’nın kapısına gitmedim. Çürüyen bir yapı var, düzeltmek zorundayız. KPSS sınavına giren bütün evlatlarımızın hakkını savunmak zorundayız” sözleriyle yanıt verdi.


Yorum Yazın