Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın anayasa çağrısına cevap verdi

"Kendisine ve büyük bir olasılıkla MHP'ye yaptığı çağrı"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Kendisine ve büyük bir olasılıkla MHP'ye yaptığı çağrı"
Abone ol
TBMM'nin 27. Dönem 5. Yasama Yılı açılışının ardından kuliste gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni anayasa çağrısına cevap verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'nin 27. Dönem 5. Yasama Yılının açılışının ardından kuliste gazetecilerin sorularına cevap verdi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni anayasa çağrısına ilişkin, "Kendisine ve büyük bir olasılıkla MHP'ye yaptığı çağrı." dedi.

Kılıçdaroğlu, "Sizin de bir çalışmanız olacak mı?" sorusunu, "Elbette olacak, var. Güçlendirilmiş parlamenter sistem için ittifak olarak çalışıyoruz zaten. İttifakın bütün bileşenleri çalışıyor." diye yanıtladı.

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis'in yeni dönem açılış konuşmasında, "Meclis'imizin mümkün olursa tamamının uzlaşmasıyla hazırlanacak bir yeni Anayasa, milletimize vereceğimiz en güzel 2023 hediyesi olacaktır. Bunun için Türkiye Büyük Millet Meclisinde grubu bulunan partilerin yeni Anayasa tekliflerini en kısa sürede kamuoyuyla paylaşmalarını bekliyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

 

Kaynak:AA


Yorum Yazın