Keçiören Belediyesi'nden 10 Kasım için özel gazete

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Keçiören Belediyesi'nden 10 Kasım için özel gazete
Abone ol
Keçiören Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak için “Gazete Keçiören” adıyla özel gazete basımı yaptı.

Keçiören Belediyesi Atatürk’ü ölümsüzleştiren özel gazete yayımladı

Keçiören Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 83’üncü yıl dönümde ölümsüzleştirmek için 10 Kasım’a özel “Gazete Keçiören” adıyla gazete basımı yaptı. Gazeteler, Anıtkabir’i ziyaret edenler başta olmak üzere Ankara’nın birçok noktasında vatandaşlara dağıtıldı.

Ulu Önder Atatürk için özel olarak basılan gazete, halk tarafından ilgiyle karşılandı. Anıtkabir'i ziyaret yurttaşlar için unutulmaz bir hatıra oldu.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un talimatıyla yayımlanan gazetede, Atatürk’ün yaşamını yitirdiğini duyuran 10 Kasım 1938 tarihli gazetelerin manşetleri yer aldı.  Aynı zamanda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünü manşetten duyuran ve ona övgüler yağdıran yabancı basının yayımlarına da yer verildi.

Dört sayfa olarak yayımlanan Gazete Keçiören’in birçok bölümünde, Atatürk’ün cenaze törenine Türkiye’nin birçok noktasından gelen yüzbinlerce insanı gösteren fotoğraflar da yer aldı. Atatürk’ün kurduğu ve Türkiye’nin kalkınmasına öncülük eden kurum ve kuruluşların listesi de gazetede önemli bir yer tuttu.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun kurduğu Türkiye Cumhuriyetini ölümsüzleştirmek için milli ve manevi günlerde Gazete Keçiören’in basım yaptığını ve yapmaya devam edeceğini belirtti.


Yorum Yazın