Kartal'da, "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı" coşkusu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kartal'da, "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı" coşkusu
Abone ol
Kartal’da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları coşkuyla başladı. Kartal Belediyesi tarafından hazırlanan ve dört gün boyunca sürecek olan kutlamalar Kartal Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk koyma töreniyle başladı. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları yapılan etkinlikler ile ilçe geneline yayıldı.  

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının ilk gününde, ünlü sanatçı Selda Bağcan sevilen şarkılarıyla binlerce kişiye unutulmaz bir gece yaşattı. Kartal Meydanı’nda buluşan Kartallıların yanı sıra çevre ilçelerden gelen vatandaşlarda Cumhuriyet Bayramı coşkusunu doyasıya yaşadı. 

Kartal, Cumhuriyet’in kuruluşunun 98. yıl dönümü kutlamalarında uzun yıllar konuşulacak bir bayram coşkusuna sahne oluyor. Dört gün boyunca sürecek kutlamalarda binlerce Kartallı; spordan kültür sanata, ünlü sanatçıların sahne performanslarından mahalle etkinliklerine kadar, Cumhuriyet Bayramı coşkusunda bir araya geldi.  

Fener Alayı Cumhuriyet Yürüyüşü

Kartal Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Fener Alayı Cumhuriyet Yürüyüşü ile başladı. Cumhuriyet Bayramı’nın 98. Yıldönümünü kutlamak için bir araya gelen Kartallılar, Cumhuriyet Yürüyüşünü yine büyük bir heyecan ve coşkuyla gerçekleştirdi.  

Her yıl geleneksel olarak Kartallı Kazım Meydanı’ndan başlayan yürüyüşe on binlerce Kartallı katıldı. Kartal Meydanı’nda verilen konserde ise ünlü sanatçı Cem Adrian, meydanı dolduran on binlerce Kartallıyı şarkılarıyla coşturdu. 

Kartal’da her yıl büyük bir heyecan ve coşkuyla kutlanan Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, vatandaşların Kartallı Kazım Meydanı’nda buluşması ile başladı. Cumhuriyet’in 98. Yıl dönümü için bir araya gelen Kartallı binlerce vatandaş, ellerinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün posterleri ve Türk bayraklarıyla Kartal Meydanı’na kadar meşaleler eşliğinde yürüdü. Cumhuriyet Yürüyüşü ’ne katılan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, yol boyunca vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı. Yürüyüşe ayrıca, Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Efendi Argunşah, İyi Parti Kartal İlçe Başkanı Fuat Onbaşılı, Kartal Belediye Meclisi Başkanvekili Özlem Bulut, Kartal Belediyesi Meclisi üyeleri, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, sivil toplum kuruluşları ve on binlerce Kartallı vatandaş katıldı. 

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Cem Adrian konseri ile zirve yaptı 

Kartal’da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98. yıl dönümü kutlamaları sabahın ilk saatlerinden itibaren başladı. İlçe protokolünün katılımıyla Mimar Kubilay Köse Stadyumu’nda başlayan kutlamalar, akşam Fener Alayı Cumhuriyet Yürüyüşü ve Cem Adrian konseri ile zirve yaptı.  

Cumhuriyet Kupası Basketbol Turnuvası düzenlendi 

Kartal Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında “3x3 Cumhuriyet Kupası Basketbol Turnuvası” düzenledi. Cumhuriyet’in 98. yıl dönümü kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen turnuvaya büyükler ve gençler olmak üzere 2 kategoride toplam 21 takım katıldı. Kıyasıya geçen mücadelelerin ardından birinci olan takımlar kupa ve madalyanın yanı sıra hediye çekiyle ödüllendirildi. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, turnuvaya katılan sporcularla bir araya gelerek hem başarılar diledi, hem de basket atışı yaptı.

 

Başkan Yüksel’den basket atışı 

Kartal Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü tarafından Kartal Özgürlük Parkı’nda düzenlenen basketbol turnuvası katılımcılar kadar izleyenler tarafından da coşkulu tezahüratla gerçekleştirildi. Takımların 3’er oyuncu ve tek pota ile oynadıkları 3x3 Basketbol Turnuvası gençler ve büyükler olmak üzere 2 kategoride düzenlendi. Turnuvaya her kategoriden toplam 21 takım katılarak ter döktü. Turnuvada mücadele eden sporcularla buluşan Başkan Gökhan Yüksel, sahada gençlerle birlikte basket atışı da yaptı. Kartal’da spora ve sporcuya daima destek olduklarını belirterek sportif faaliyetlerin devam edeceğini söyledi. Karşılaşmanın başlama vuruşunu yapan Başkan Yüksel, tüm sporculara başarılar diledi

Çocuk Meclisi "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Özel Oturumu" gerçekleştirildi 

Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98. yıl dönümü nedeniyle Belediye Meclis Salonu’nda ‘29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Özel Oturumu’ gerçekleştirildi. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in katılımıyla gerçekleştirilen oturuma Kartal’ın 20 mahallesini temsilen çocuklar katıldı.  

Kartallı çocukların belediye yönetimine katılması ve söz sahibi olmaları için, çocuklara yönelik Belediye hizmetlerinin artırılması, çocuk odaklı programlara daha fazla yatırım yapılması, "Çocuk dostu bütçe" uygulamalarını düzenlemek ve başlatmak adına 2020 yılında kurulan Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi, ‘29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Özel Oturumu’, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in katılımıyla gerçekleştirildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan meclis oturumu Covid-19 pandemisi nedeniyle alınan tedbirler eşliğinde ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak yapıldı.


Yorum Yazın