Kadın istihdamına destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kadın istihdamına destek
Abone ol
Türkiye nüfusunun %49,9’unu kadınlar oluşturuyor ve kadın istihdamına yönelik durum pek de iç açıcı değil. TÜİK verilerine göre Türkiye’de kadınların istihdam oranı, erkeklerin yarısından daha az.

Bu sorunun temelinde eğitim, sosyo-ekonomik şartlar, cinsiyet eşitsizliğigibi birçok neden yatıyor. Kadınların iş yaşamında daha çok var olabilmeleri için devlet destekli çeşitli imkânlar sunuluyor.

Meslek kursları bu imkânlar arasında en çok talep görenlerin başında geliyor. Nitelikli kadın istihdamı ve girişimciliğin artması yönünd ebüyük rol oynayan meslek kursları farklı sektörlerde kadın istihdamının artmasına katkı sağlıyor.

“10binden Fazla Profesyoneli Sektöre Kazandırdık”

Dünyada 500milyar dolar pazar büyüklüğüne sahip olan güzellik ve kozmetik sektöründe nitelikli kadın istihdamının önemine dikkat çeken Batallı Royal Eğitim Kurumları Kurs Müdürü Benay Batallı, “İyi yetişmiş, donanımlı personeller sektörde daha kolay iş bulabiliyor ya da kendi işinin sahibi olabiliyor. Güzellik ve kozmetik sektöründe nitelikli kadın istihdamını artırmaya yönelik eğitim programları ve kurslarla 10 binden fazla profesyoneli sektöre kazandırdık. Güzellik Uzmanlığı,Kalıcı Makyaj ve Protez Tırnak kurslarında teorik eğitimlerin yanı sıra pratik uygulama imkânına da sahip olan kursiyerler, eğitim sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı diplomalarına sahip oluyorlar. İstihdam hedefini 2023 yılı için 2 katına çıkarmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Kadınlar Kendi İşinin Patronu oluyor

Benay Batallı, “Güçlü Kadın, Güçlü Türkiye” mottosuyla Güzellik ve kozmetik sektöründe kariyer sahibi ya da kendi işinin patronu olmak isteyenler için, kapsamlı teorik ve pratik eğitimlerin verildiği meslek edindirme kurslarının yeni dönem kayıtları başladığı da sözlerine ekledi.


Yorum Yazın