İstanbul'da '1 milyon 305 bin sığınmacı var' iddiasına Soylu'dan yanıt

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İstanbul'da '1 milyon 305 bin sığınmacı var' iddiasına Soylu'dan yanıt
Abone ol
Bakan Süleyman Soylu: "İstanbul'da toplam 500 bin kayıtlı Suriyeli var. 3.5 milyonun üzerinde Suriyeli kesinlikle yoktur." ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TGRT Haber kanalında açıklamalar yapıyor. Canlı yayın sunucusu Ercan Gürses'in “1 milyon 305 bin sığınmacının İstanbul’da olduğu söyleniyor” sözlerine Soylu, “Yok 13 milyon sığınmacı…. 33 milyon sığınmacı… 53 milyon sığınmacı… Bu yalanlardan bıktık vallahi…” dedi.

Süleyman Soylu’nun yaptığı açıklamalardan öne çıkanlar şöyle:

Sunucu Ercan Gürses’in, “Deniyor ki İstanbul özel bir yer; çok kalabalık bir yer… İstanbul’da açıklanan rakam da çok yüksek bulundu bazı kesimler tarafından. 1 milyon 305 bin kayıtlı sığınmacının İstanbul’da olduğu söyleniyor…” ifadelerine yanıt veren Soylu, “Yuh derim yuh … Özür diliyorum; yuh yuh… Ben bu okur yazarlığı anlamakta zorlanıyorum…

Ne kadar sığınmacı dediniz?” şeklinde yeni bir soru yönelten Soylu sunucudan “1 milyon 305 bin…” yanıtını alırken, “Yok 13 milyon sığınmacı…. 33 milyon sığınmacı… 53 milyon sığınmacı… Bu yalanlardan bıktık vallahi…” cevabını verdi.

Soylu; "İstanbul'da toplam 500 bin kayıtlı Suriyeli var. 3.5 milyonun üzerinde Suriyeli kesinlikle yoktur. Son 5 yılda 1,5 milyon göçmen Türkiye'den ayrıldı. Toplam 3 milyon 762 bin 386 Suriyeli var." dedi.


Yorum Yazın