"İstanbul Sözleşmesi uygulansın!"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"İstanbul Sözleşmesi uygulansın!"
Abone ol
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Kadın Meclisleri üyesi Dilber Sünnetçioğlu ile kadınların yaşadıkları eşitsizlikler hakkında konuştuk.

Buket TOPAKTAŞ

Türkiye'de 2020 yılında erkekler tarafından 300 kadın öldürüldü, 171 kadın şüpheli şekilde ölü bulundu.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Kadın Meclisleri üyesi Dilber Sünnetçioğlu, kadınların hayatta kalmak için yaşam mücadelesi verdiğini belirtti.

Toplumsal cinsiyet eşitsizliğine dikkat çeken Sünnetçioğlu, "Kadınlar en doğal hakları olan yaşamanın savaşını ve mücadelesini veriyorlar. Bizim sorunlarımızın temeli toplumsal cinsiyet eşitsizliği. Toplumsal cinsiyet eşitsizliği kadın cinayetlerine yol açıyor" dedi.

Masaya tuz getirmediği için öldürülen kadınların olduğunu ifade eden Sünnetçioğlu, "Toplumsal cinsiyet eşitliği kabul edildiği takdirde kadın cinayetleri son bulur. Kadınlar eşit ve özgür bir yaşama kavuşurlar" diyerek eşitliğin önemini vurguladı. 

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ UYGULANSIN!

Dilber Sünnetçioğlu, kadınlar için İstanbul Sözleşmesi'nin önemli olduğunun altını çizdi.

Sünnetçioğlu, kadın cinayetlerinin son bulması ve kadınların eşit bir yaşam sürmesi için devletten beklentilerini açıkladı.

Sünnetçioğlu, "Toplumsal cinsiyet eşitliği kabul edilsin. İstanbul Sözleşmesi ve 6284 Sayılı Kanun etkin biçimde uygulansın" dedi.

8 MART MESAJI

Dilber Sünnetçioğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne dair kadınlara mücadele çağrısında bulundu.

Sünnetçioğlu şu şekilde konuştu:

"Öldürülen kadınların verilerinin açıklanmadığı, bütün kadınların özgür ve eşit biçimde yaşadığı bir toplum istiyoruz! Bu bizim hakkımız.
Hiçbir kadın kardeşimiz yalnız yürümeyecek!"


Yorum Yazın