İş hayatında cinsiyet ayrımcılığı bitiyor: "PWN Istanbul"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İş hayatında cinsiyet ayrımcılığı bitiyor: "PWN Istanbul"
Abone ol
İş hayatında cinsiyet dengesine ulaşmayı hızlandırmak için önemli bir vizyona sahip olan PWN Istanbul, kimdir? amacı ve hakkında bilmediklerimiz haberimizde...

PWN Istanbul istenen cinsiyet dengesine erişmek için birçok farklı alanda eşzamanlı çalışmalar yürütüyor.

PWN İstanbul kimdir?

1996 yılında, Paris'te kuruldu.

PWN İstanbul'un kurulmasının amacı kadınların iş hayatında sürdürebilir bir şekilde var olmaları ve liderler olarak yükselmelerini desteklemek.

PWN İstanbul hedefledikleri ise; Toplum ve iş hayatında cinsiyet dengesine ulaşmayı hızlandırmak, çeşitlilik ve cinsiyet eşitliği konularında fikir lideri olmak, Kadın ve erkekler için güvenilir, ulaşılabilir, samimi bir gelişim platformu sağlayan bir profesyonel network olmak.

2013’te "Biz İstanbul" networkü kurulurken, global bir yapılanmaya geçip, PWN Global adını alıyor.

PWN İstanbul, kadın ya da erkek farketmeksizin iş yaşamında insanların cesaretlendirilmesi, liderlik girişimlerini desteklenmesi ve kurumsal hayatta daha fazla var olmasını destekleyen gönüllü bir kuruluş. 

Türkiye'de "Profesyonel İş Kadınları Derneği" globaldeki adıyla PWN İstanbul.

PWN İstanbul, başlıca kadın istihdamını arttırmak, kurumsal yaşamda liderlik yetenek havuzunu geliştirmek ve sektörel önyargıların aşılmasını sağlamak amacıyla kuruldu.

Geliştirilen projelerle stratejik iş birlikleri kurarak, cinsiyet ayrımcılığını nasıl giderebileceklerini araştırıp, çeşitlilik ve kapsayıcılık pratiklerini kurumlara taşımanın yollarını arayan, mentorluk programları tasarlayıp yürüten ve diğer paydaşlarla cinsiyet eşitliği temelli diyaloglar başlatan "Cinsiyet Dengeli Liderlik" anlayışını geliştirmek üzere iletişim çalışmaları yapan bir kuruluş.

Adından da anlaşılacağı gibi bir kadın derneği ama kadınlı-erkekli toplumsal cinsiyet eşitliği üzerine çalışan bir bir kuruluş, dernek.

PWN İstanbul çalışma gruplarıyla iş hayatıyla ilgili farklı alanlarda cinsiyet dengesi için çaba gösteriyor.

Projelerini gönüllülük esasına dayanarak yapan bir grup.

PWN İstanbul'un amaçladıkları:

Cinsiyet dengesinin iş yaşamına katkısını vurgulamak,
Türkiye’nin lider şirketlerini her seviyede kadın temsil oranını ve kariyer hareketlerini (işe alım, terfi, tutunma) veriler ile izlemeye yönlendirmek,
Çeşitlilik ve Kapsayıcılık konusunda geliştirilmiş politika, prosedür ve uygulamaları takip ederek iyi/kötü uygulamaları şirketler ile paylaşmak,
Şirketleri somut aksiyonlara yönlendirme ve bu yolda onlara gönüllü destek vermek.

Yönetiminde kadınların çoğunlukta oluştuğu dernek:

Aylin Satun Olsun Başkan, Yıldız Bozkurt Başkan Yardımcısı, Arzu Demirel Sayman, Sevda Solak Genel Sekreter, Beril Koparal Ergün Yönetim Kurulu Üyesi, Fırat Akkemik Yönetim Kurulu Üyesi, Figen Anladı Çınarlı Yönetim Kurulu Üyesi


Yorum Yazın