iPhone, Çin'in en büyük akıllı telefon markası seçildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
iPhone, Çin'in en büyük akıllı telefon markası seçildi
Abone ol
Çin'deki iPhone satışlarının yüzde 46 arttığı, bu sayede ülkedeki en büyük akıllı telefon üreticisi konumuna yükseldiği açıklandı

Son veriler ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın Çin'deki iPhone satışlarının yüzde 46 arttığını, bu sayede ülkedeki en büyük akıllı telefon üreticisi konumuna yükseldiğini ortaya koydu.

Daha önce Apple'ın küresel akıllı telefon kârlarına hakim olduğunu ve Avrupa'da da aynısını yapabileceğini bildiren Counterpoint Research, iPhone 13'ün Çin'de hakim olduğunu söylüyor.

Araştırma firmasındaki analistler, iPhone 13 satışlarının bir önceki aya göre yüzde 46 arttığını ve Çin akıllı telefon pazarının Ekim 2021'de sadece yüzde 2 büyüdüğünü belirtiyor.

"Daha fazlasını kazanabilirdi"

Araştırma direktörü Tarun Pathak, "Apple, özellikle Pro sürümleri için eksiklikler olmasaydı daha fazlasını kazanabilirdi" dedi.

Pathak, "Ama yine de Apple, tedarik zincirini diğer orijinal ürün üreticilerinden daha iyi yönetiyor" diye ekledi. Pathak, Çin'de zirvenin, Huawei'nin düşüşünden bu yana Apple lehine 'el değiştirdiğini' belirtti.

"Pazar dinamikleri Ekim ayında Apple'ın Aralık 2015'ten bu yana ilk kez yeni 1 numaralı orijinal ürün üreticisi olmasıyla yeniden değişti" diyen Pathak, "Bu, Çin'de iPhone 12 serisinden daha ucuza piyasaya sürülen iPhone 13 serisinin başarısından kaynaklandı" diye ekledi.

"Olumlu bir işaret"

Kıdemli analist Varun Mishra, "Genel olarak, Çin pazarı yıl boyunca yavaşladı ve Apple'ın büyümesi olumlu bir işaret" dedi.

"Bu, Çinli akıllı telefon kullanıcılarının hızla olgunlaştığını ve markalar için iyi bir fırsat olabilecek daha ileri teknoloji cihazlar satın almak istediğini gösteriyor" diyen Mishra, "Tedarik zinciri, kıtlıkların ortasında üst düzey ve yüksek marjlı cihazlara da öncelik veriyor" diye devam etti.

Öte yandan araştırmada, pazardaki kıtlıkların Apple'ın Asya'daki talebi karşılamak için yeterli iPad ve iPhone yapmakta zorlandığı anlamına geldiği bildirildi.


Yorum Yazın