Instagram ’nude koruması’ teknolojisi üstünde çalışıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Instagram ’nude koruması’ teknolojisi üstünde çalışıyor
Abone ol

Uygulamaların yeni özelliklerini sızdırarak ünlenen, bağımsız geliştirici Alessandro Paluzzi, Instagram’ın ’nude (çıplaklık) koruması” ismini verdiği özelliği üstünde çalıştığını duyurdu.

Sosyal medyada platformu Instagram, çıplaklık içeren fotoğraflara karşı kullanıcılarını uyaracak yeni bir özellik üstünde çalıştığı ileri sürüldü. Sık sık sosyal medya platformlarının yeni çalışmalarını önceden duyurarak öne çıkan Alessandro Paluzzi yeni özelliğin ekran görüntüsünü de bir tweet’inde paylaştı.

Paluzzi, “Çıplaklık koruması” adı verilen teknolojinin sohbetlerde çıplaklık içerebilecek fotoğrafları kapsadığını ve kullanıcılara bunları görüntüleme veya görüntülememe seçeneği sunulduğunu belirtti.

Sözcü’de yer alan habere göre, Instagram’ı çatısı altında bulunduran Meta da Paluzzi’nin sızdırdığı yeni özellik üstünde çalıştığını doğruladı.

Meta, özelliğin amacının insanları çıplak görüntülerden veya başka istenmeyen mesajlardan korumaya yardımcı olmak olduğunu söyledi. Şirket sözcüsü, “Bu yeni özelliklerin insanların gizliliğini korurken, aldıkları mesajlar üstünde kontrol sahibi olmalarını sağlamak için çalışıyoruz” dedi.

Meta, yeni özelliğin geçen yıl başlatılan “Gizli Sözler” aracına benzediğini ekledi. Bu özellik, kullanıcıların, anahtar kelimelere dayanarak DM isteklerindeki mesajları filtrelemelerine imkan tanıyor.

Çıplak görüntüler uzun süredir sosyal medya kullanıcılarının şikayetçi oldukları bir konuydu. Özellikle de çocuk kullanıcıların ebeveynlerini endişelendiriyordu. University College London tarafından 2020’de yapılan bir araştırma, 12-18 yaşlarındaki 150 gencin yüzde 75,8’ine istenmeyen çıplak görüntüler gönderildiğini buldu.

Son zamanlarda ise bu tip görüntülerin gönderilmesinin suç olabileceği üstünde duruluyor.

Birleşik Krallık’ta, Çevrimiçi Güvenlik Yasası parlamento tarafından kabul edilirse bir suç haline de gelebilir. California’da ise geçen ay eyalet meclisi ve senato, kullanıcıların istenmeyen çıplak fotoğraflar ve başka cinsel içerikli materyaller için dava açmalarına müsaade vermek için oy verdi.

Kaynak: T24


Yorum Yazın