EURO 2020 finali

İngiliz taraftarlar Londra'yı savaş alanına çevirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İngiliz taraftarlar Londra'yı savaş alanına çevirdi
Abone ol
EURO2020 final maçı öncesi Wembley civarıyla Trafalgar meydanını savaş alanına çeviren İngiliz taraftarlar, gol sonrasında da taşkınlık yaptı.

İtalya finali İngiltere'de hayatı durdurdu.

Maç öncesi İngiliz hükümetinin özel izni ile pandemi kurallarından 2-3 saatliğine de olsa kurtulan İngilizler, ülkenin çeşitli kentlerindeki bar ve pub'ları doldurdular.

Taraftarlar, İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan Leicester Meydanı’nda bir araya geldi. Attıkları çöpler ve kırdıkları cam şişeler ile meydanı adeta savaş alanına çeviren taraftarlar yüzünden oluşan çöp yığınları nedeni ile vatandaşların yürümekte zorlandığı görüldü.

Wembley civarı ve ünlü Trafalgar meydanında da taraftar ile polis arasında gerginlik yaşandı. Trafalgar’da da toplanan yüzlerce İngiliz taraftar taşkınlık çıkardı. Çıkan olaylarda polise şişe ve benzeri cisimleri fırlatan çok sayıda taraftar gözaltına alındı.

İngiliz polisi atlı birlikleri göreve çağırdı. 

İtalya karşısında 2. dakikada gelen gol ise Londra'yı adeta yaktı. Bazı semtlerde alkol  duvarını aşan gruplar araçlara zarar verdi.

AZ SAYIDA İTALYAN TARAFTAR TRİBÜNDE

İngiliz hükümeti yurt dışından gelen kişilere uyguladığı 10 günlük karantina kuralında İtalyan taraftarlara ayrıcalık yapılmayacağını açıklamıştı. Bu sebeple final için izin verilen 60 bin seyircisi kapasitesinin 59 binini İngiliz taraftarlar oluşturken tribünlerde az sayıda İtayan taraftar yer aldı.


Yorum Yazın