İKSV'nin 50. yılı galasında Cem Yılmaz fırtınası

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İKSV'nin 50. yılı galasında Cem Yılmaz fırtınası
Abone ol
İş, sanat ve medya dünyasından birçok isim İKSV'nin 50. Yıl Özel Galası’nda boy gösterdiler. Gecede sahneye çıkan ünlü komedyen Cem Yılmaz ise 'milyarder' esprisiyle salondakileri kahkaya boğdu.

50 yıldır kültür-sanatın gelişimi için kâr amacı gütmeden çalışmalarını sürdüren İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), 2022’de 50. yaşını özel etkinliklerle kutluyor. İKSV, bu özel yıldönümünde, sanat üretimini desteklemeye yönelik çalışmaları için kaynak geliştirmek amacıyla özel bir gala gecesi de düzenledi.

Etkinliğin ana sponsorlarından Can Holding ve Four Seasons Hotel İstanbul at the Bosphorus’ın mekân sponsoru olarak destek verdiği İKSV 50. Yıl Özel Galası’na katılım için toplanan bağışlarla oluşturulacak fon, önümüzdeki yıllarda festivallerde yer alacak genç sanatçıların üretimlerine destek vermek amacıyla kullanılacak.

İKSV 50. Yıl Özel Galası’nda dünyanın önde gelen müzayede evlerinden Christie’s tarafından, Venedik Bienali Türkiye Pavyonu’na katkı sağlamak amacıyla bir destek yarışı da yapıldı.

"HEDEFİMİZ KÜLTÜR-SANATIN YARININDA DA İZ BIRAKABİLMEK"

İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı vakfın 50. yılını kutlamaktan dolayı mutluluğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“Nejat Eczacıbaşı’nın kurduğu bir hayalin somutlaşmasıyla çalışmalarına 1972 yılında başlayan İKSV, ilk İstanbul Festivali’ni düzenlediğinden bu yana elli yıl geçti. İKSV olarak Türkiye’nin kültür-sanat yaşamının geçmiş elli yılında önemli izler bıraktık. Şimdi hedefimiz, kültür-sanatın yarınında da iz bırakabilmek. Tıpkı bu akşam olduğu gibi, farklı paydaşlarla dayanışma içinde yeni sanat üretimlerini desteklemek istiyoruz. Bir diğer odağımız da gençler... Gençlerin hayaller kurmalarını, kendilerini geliştirmelerini, dünyalarını zenginleştirmelerini, bunun için de kültür yaşamına katılmalarını çok önemsiyoruz. Kültür-sanatla beslenen bir toplumun aynı zamanda mutlu bir toplum olduğunu biliyoruz. Renkli, çoksesli, uluslararası bağları kuvvetli, geleceğe dair umut besleyen ve besleten, üretkenliği ve yaratıcılığıyla adından söz ettiren bir Türkiye’ye ulaşmak içinse kültür kurumlarına çok önemli görevler düşüyor. Bu yöndeki en güçlü kaynağımız da gençler.”

Eczacıbaşı, konuşmasında geceye destek veren tüm kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek, “İKSV elli yıldır siz değerli dostlarının, kültür-sanata destek vermeyi öncelikleri arasına koyan kişi, kurum ve kuruluşların, Lale Kart üyelerinin, izleyicilerinin, sanatçıların sayesinde burada. Ellinci yılımızı sizinle birlikte kutlamaktan büyük mutluluk duyuyor, birlikte İKSV’yi en iyi şekilde yarınlara taşıyacağımıza gönülden inanıyoruz.” dedi.

CEM YILMAZ'DAN 'MİLYARDER' ESPRİSİ

Ayrıca davette sahneye çıkan Cem Yılmaz, esprileriyle salondakileri güldürdü. Bir hayli keyifli olduğu görülen ünlü komedyen, gecede, "Sanat, kültür tıpki Halit Ergenç'in de dediği gibi; hiç akla gelmedik şeyleri bir araya getiriyor. Bakın burada hem siz, hem biz bir aradayız. Bu çok tuhaf... Normalde kaç kere Ömer Koç'a denk gelebilirsiniz? Onun için ben bugün milyarder dostlarımdan rica ediyorum; ne olur şu satışa çıkacak 5 eseri almayın. Şu konforlu milyonerler de bir şeyler alsınlar artık... Bu kaçıncı aktivite ya!" diyerek, espri yaptı.


Yorum Yazın