İki tıp fakültesinde hekim nöbetleri azaltıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İki tıp fakültesinde hekim nöbetleri azaltıldı
Abone ol
Ankara’da asistan hekim Rümeysa Berin Şen’in 36 saatlik nöbetinden evine dönerken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetmesi sonrası iki tıp fakültesinde nöbetler azaltıldı.

Asistan hekim Rümeysa Berin Şen’in kaza sonrası hayatını kaybetmesi, Uludağ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Kaya ile Bahçeşehir Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türker Kılıç’ı harekete geçirdi. Dekanlar, anabilim dallarına yolladıkları yazılarla ayda en fazla 10 nöbet tutulması uyarısı yaptılar.

Ayda en fazla 10 nöbet

 

Dekan Prof. Dr. Kaya yazısında, “Uzmanlık öğrencilerimizin nöbet listelerinin incelenmesi sonucunda, bazı alanlarda gereğinden fazla kişinin, oldukça sık aralıklarla nöbet tuttuğu ve nöbet sonrası izinlerin kullandırılmadığı görülmektedir” dedi. Kaya ayrıca, uzmanlık öğrencilerine ayda en fazla 10 nöbet yazılması, hiçbir şekilde üçte birden sık nöbet tutturulmaması uyarısı yaptı.

 

Bahçeşehir Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türker Kılıç da anabilim dalları başkanlıklarına gönderilen yazısında, “Fakültemizde tıpta uzmanlık öğrencilerinin nöbet listeleri, Tıpta Uzmanlık Yönetmeliği çerçevesinde planlanmaktadır. Bu kapsamda fakültemiz uzmanlık öğrencilerine ayda en fazla 10 nöbet yazılması, hiçbir şekilde üç günde birden daha sık nöbet tutturulmaması, nöbet ertesi izin verilmesi konusunda gereğini rica ederim” dedi.

Dekan Prof. Dr. Kılıç, yazısını sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Kendisinin de 4 yıl 7 ay süren asistanlığında "aşırı" nöbet tutmuş bir beyin cerrahı olarak imzaladığını söyledi. Kılıç, “Uzmanlık eğitimdeki hekim olmanın başka şey, asistan doktor olmanın farklı şey olduğunu düşünenlerdenim” dedi. (diken)


Yorum Yazın