Hastanelerde aşı yoğunluğu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hastanelerde aşı yoğunluğu
Abone ol
Sağlık Bakanlığı'nın birçok meslek ve yaş grubuna aynı anda COVID-19 aşılaması başlatmasıyla hastane bahçeleri, akşam saatlerinde bile adeta konser alanına döndü. Aşırı yoğunluk bazı hastanelerde randevu sistemini aksattı. Randevulu olmasına rağmen aşı olmadan dönen vatandaşlar oldu.

Sağlık Bakanlığı'nın 40 yaş üstü yaş grubuyla birlikte birçok meslek grubu ve SGK'lı tüm çalışanlara COVID-19 aşılamasını başlatmasıyla hastanelerde akşamın geç saatlerine kadar yoğunluk oluştu.

Randevuyla veya randevusuz gelenler, hastanelerde uzun kuyruklar oluşturdu.

Bahçelievler Devlet Hastanesi, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ataşehir Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde aşı olmaya gelenler, içeride ve dışarıda uzun kuyruklar oluşturdu. Sırası gelenler içeriye alınarak, aşıları yapıldı.

İstanbul Kartal'da Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Sözcü'ye ulaşan bir vatandaş, “Aşırı yoğunluk vardı. 40 yaş kontenjanından yararlandım. Aşımı saatinde oldum ancak yoğunluk korkutucuydu. Yetkililerin bir el atması lazım. Hastanenin bahçesi sanki konser alanı gibiydi” dedi.

“RANDEVU SİSTEMİ UYGULANAMIYOR”

İzmir Urla Devlet Hastanesi'nden bir vatandaş ise, “Küçücük alanda neredeyse 500 kişi bekliyordu. Aşımı oldum ama biz şanslı gruptanız. 21.10'a randevu almıştık, 23.00 civarında aşı olduk. Bir sürü bekleyen ve randevu almasına rağmen aşısını olamayanlar vardı. Randevu sistemi yoğunluktan dolayı uygulanamıyor. Hastane yetkilileri ‘24.00'dan sonra işlem yapmayacağız, bugün gidin, yarın gelin’ diye uyardı” şeklinde konuştu.

“AŞI OLMADAN BIRAKIP GELDİM”

İstanbul İçerenköy Fatih Sultan Mehmet Araştırma Hastanesi'nden bildiren bir vatandaş, “22.00 itibarıyla yaklaşık 800 kişi bir bahçede aşı sırası bekliyor. Aşı olmadan bırakıp geldim. Sağlık Bakanlığı resmen şov yapıyor. Rekor sayıda insanı bir günde aşıladık diyor. Bir o kadar da insanı hasta ederler artık” dedi.

KAPILAR KAPATILDI, VATANDAŞLAR PROTESTO ETTİ

İzmir Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gece saatlerinde kapıların kapanmasıyla randevusu olan birçok vatandaş, aşı olamadı.

Benzer görüntüler Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi’nde de yaşandı. Randevusu olmasına rağmen aşı olamayan vatandaşlar, beklemeye devam ederek uygulamayı protesto etti.

 


Yorum Yazın