Gülseren Onanç'ın kaleminden "Geleceğimizi Birlikte İnşa Etme Zamanı"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gülseren Onanç'ın kaleminden "Geleceğimizi Birlikte İnşa Etme Zamanı"
Abone ol
TÜSİAD bu hafta “Yeni Bir Anlayışla Geleceği İnşa: İnsan, Bilim, Kurumlar” adlı raporunu kamuoyu ile paylaştı. Yayımlanan raporla ilgili olarak SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği'nin “Bir Aktivistin Gözünden” köşesinde Gülseren Onanç, değerlendirdi.

TÜSİAD’ın 50. Yılı projesi olarak hazırladığı, “Yeni Bir Anlayışla Geleceği İnşa: İnsan, Bilim, Kurumlar” başlıklı rapor yayımlayarak çağrıda bulundu. Raporda hukukun üstünlüğünden eğitime, bölgesel kalkınmadan iş gücü piyasasına kadar çeşitli konularda tespit ve öneriler sıralandı. Yaklaşık iki yıl yürütülen yoğun çalışma çerçevesinde uzun vadeli bir perspektif ile hazırlanan rapor kapsamlı analizler ve öneriler içeriyor. Çalışmada aşağıdaki görüşlere yer verildi:

“Günümüzde refahın asıl belirleyicisi ne yer altı kaynakları ne fiziksel sermaye ne de vasıfsız işgücüdür. Yer altı kaynaklarına dayanarak zenginleşmiş ülkeler bulunmakla birlikte gelişmiş ülke olmak için bu yeterli değildir. Günümüzde refahın en önemli belirleyicisi maddi olmayan kaynaklardır. Gelişmiş ülkelerde kalkınmanın olmazsa olmaz üç temel unsuru: İnsani gelişme ve yetkinleşme Bilim, teknoloji ve inovasyon Siyasal, ekonomik, toplumsal kurumlar ve kurallardır."

SES Derneği'nin Kurucusu ve Sözcüsü Gülseren Onanç, TÜSİAD'ın raporunu yazısında değerlendirerek, kadın hareketinin yıllardan beri savunduğu ilkeleri savunduğunu ve bağımsız bir sivil toplum ile yeni bir siyaset talebi ortaya koyduğunu yazdı.

SES'in yıllardan devam eden mücadelesinde TÜSİAD'ın yanlarında görmenini güç ve umut verdiğini aktaran Onanç, artık geniş kitleler ile sivil toplumu güçlendirmek için "‘Geleceğimizi Birlikte İnşa Etme Zamanı" diyor.

Onanç, TÜSİAD'ın raporunu başlıklar altında topladı.Bu başlıklar; "Gelişmiş, saygın, adil ve çevreci bir Türkiye hedefi", "Kimseyi dışarda bırakmamak için demokrasi ve laiklik", "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve İstanbul Sözleşmesi" ve "yeni Bir Kalkınma Anlayışı: İnsan, Bilim, Kurumlar ve Kurallar"

Gülseren Onanç'ın TÜSİAD'ın raporu için yazdığı "Geleceğimizi Birlikte İnşa Etme Zamanı" yazısını okumak için tıklayın.


Yorum Yazın