Google kullanıcıları daha fazla korumak istiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Google kullanıcıları daha fazla korumak istiyor
Abone ol
Google otomatik şifre yenileme uzun süredir beklenen bir özellikti. Verilerin güvenliğinden endişe duyan birçok şirket ve kurum yeni çalışmalar denemeye devam ediyor.

Google Play Store uygulamalarında hangi verilerin kullanıldığı ile ilgili göstergelerin yer alacak olması bunun sadece küçük bir örneği.

Verileri başarılı bir şekilde korumak isteyen birçok platform yeni önlemler alıyor. İnternet ortamında verilerin güvende olması için bazı ek önlemlerin alınması şart. Google şifrelerin herhangi bir tehdit durumunda otomatik olarak değiştirilmesi için yeni bir güncelleme getiriyor. Bu güncelleme ile birlikte artık Android kullanıcıları şifre konusunda daha az endişe duyacak.

Dünyanın en büyük teknoloji markaları içerisinde yer alan Google 2021 yılından beri yeni bir özellik üzerinde çalışıyordu. Şirket bu özelliğini duyursa bile devreye alamadı. Yeni Android güncellemesi ile birlikte artık şifrelerin çalındığı tespit edildiği anda otomatik olarak değişiklik yapılacak.

Google ile ilgili bu özelliği kullanmak isteyenler herhangi bir değişiklik yapmayacak. Fakat bu özelliği kullanmak istemeyenlerin Chrome ayarlarında değişiklik yapması gerekecek. Aksi halde herkese doğal olarak bu özellik herkese gönderilecek.

Şifreler konusunda kullanıcıların çok dikkatli olması gerekiyor. Ne yazık ki bilgisayar korsanları kolaylıkla şifreleri ele geçirebiliyor. Üstelik sizinle ilgili bir güvenlik açığı olmasa bile bilgilerinizi girdiğiniz herhangi bir uygulamadan verileriniz çalınabilir. Bu nedenle kullandığınız her bir şifrenin farklı olması büyük bir öneme sahip.

Bazı şifreler büyük zararlar vermese bile özellikle banka şifreleri hayatınızı fazlasıyla olumsuz etkileyebilir. Bu tür problemlerle karşı karşıya kalmamak için Google tarafından sağlanan güncellemeleri almanızı öneriyoruz.


Yorum Yazın