Galatasaray'da Okan Buruk'un yardımcıları netleşiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Galatasaray'da Okan Buruk'un yardımcıları netleşiyor
Abone ol
Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk'un yardımcıları belli oluyor. Sarı-kırmızı kulübün gündeminde Tuğberk Tanrıvermiş ismi ön plana çıktı.

Galatasaray, teknik direktör Okan Buruk ile imza aşamasına geldi. Başkan Dursun Özbek'in Buruk ile kendi görev süresi kadar anlaşma yapması bekleniyor.

İki senelik sözleşme imzalanacak Okan Buruk'tan daha önce de beraber çalıştığı ekipten bir bölümünü getirmesi istenecek. Milliyet gazetesinin haberine göre, Buruk'un tecrübeli yardımcısı İrfan Saraloğlu'ndan vaçgeçmesi beklenmiyor. Yönetimin ise Spezia'dan ayrılan Tuğberk Tanrıvermiş'i mutlaka ekibe dahil etmeyi planladığı öğrenildi.

Erden Timur'dan Okan Buruk'a telefon

Galatasaray'da Okan Buruk'un teknik direktörlüğe gelmesine bir telefon yetti. 48 yaşındaki çalıştırıcının Sportif AŞ'de görev alan Erden Timur'un teklifine hiç düşünmeden 'evet' dediği ortaya çıktı.

Gazetenin haberinde Erden Timur'un telefonla genç hocayı aradığı bildirildi. Bu öneri karşısında Buruk'un "Koşulsuz kabul ediyorum. Benim en büyük hayalim buydu" yanıtını verdiği dile getirildi.

Tuğberk Tanrıvermiş kimdir?

Tuğberk Tanrıvermiş, kısa süre önce Cebelitarık ve Karadağ maçları öncesi A Milli Takım teknik heyetine dahil edilmişti.

Daha önce Galatasaray ve Roma alt yapısında görev yapan Tanrıvermiş, bu sezon başında Spezia 19 yaş altı takımının teknik direktörlüğünü üstlenmişti.

Küçük yaştan itibaren futbola merakı olan Tanrıvermiş, Galatasaray Üniversitesi'nde öğrenim gördüğü dönemde İngiltere'de antrenörlük kurslarına gitti ve semt takımlarında antrenörlük yaptı. Galatasaray Üniversitesi'nde okumasından dolayı sarı-kırmızılı kulüpte bağlantılar kuran Tanrıvermiş, 2011'de Galatasaray'ın oyuncu izleme departmanında stajyer olarak görev almaya başladı. Altyapıda bir dönem çalışan genç teknik adam, daha sonra Denizlispor ve Kayseri Erciyesspor'un teknik ekiplerinde çalıştı.

2014'te rakip analizcisi olarak Galatasaray'a dönen Tanrıvermiş, 2018'e kadar geçen süreçte A takımda yardımcı antrenörlük yaptı. Aynı zamanda altyapı takımlarında teknik direktörlük yapan Tuğberk Tanrıvermiş, başarılı sezonlar geçirdi. Teknik adamlık kurslarını İngiltere'de tamamlayan genç isim, Thierry Henry, Mikel Arteta ve Liverpool'da Jürgen Klopp'un yardımcısı Pepijn Lijnders gibi isimlerle katıldığı programda UEFA Pro Lisans'ı aldı.

Galatasaray'da çalıştığı dönemde yurt dışındaki bir seminerde tanıştığı Roma Kulübü yetkililerinden teklif alan Tuğberk Tanrıvermiş, İtalyan temsilcisinin 15 yaş altı takımını çalıştırmaya başladı. Bu yaş kategorisinde şampiyonluk yaşayan genç çalıştırıcı, geçen sezon da 16 yaş takımının başında yer aldı.

Daha önce Galatasaray'da maç analistliği, genç takım antrenörlüğü görevlerinde bulunan, Cesare Prandelli, Igor Tudor ve Fatih Terim gibi teknik direktörlerin yardımcılığını üstlenen Tanrıvermiş, daha sonra olarak Roma'nın genç takımını çalıştırdı. 32 yaşındaki teknik adam daha sonra Speiza'da görev aldı.


Yorum Yazın