Galatasaray'da Gedson Fernandes muamması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Galatasaray'da Gedson Fernandes muamması
Abone ol
Son olarak Aslan Emre Akbaba ve Arda Turan ile sözleşme yenileyen sarı kırmızı ekip Gedson Fernandes konusunda sıkıntı yaşıyor...

NEVZAT DİNDAR 
Galatasaray'da transfer yasağının kaldırılmasının ardından hem iç hem dış transferde çalışmalarını sürdürüyor. Emre Akbaba ve Arda Turan ile sözleşme yenileyen Aslan diğer transferler için geri sayıma geçti. Galatasaray'ın çok istediği yıldız futbolcu için kulübünden şok yanıt geldi.

TRANSFER HAREKATI 
Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim'in listesinde olan yıldız futbolcular için çalışmalar son hızıyla devam ediyor. Burak Elmas ve yönetimi tecrübeli teknik adamın hazırladığı rapordaki isimlere öncelik vermiş durumda.

EMRE AKBABA VE ARDA TURAN İLE UZATILDI 
İç ve dış transferde yoğun bir gündemi bulunan Galatasaray önce Emre Akbaba ardından Arda Turan ile nikah tazelendi. Emre Akbaba'nın sözleşmesi 2, Arda Turan'ın ise sözleşmesi 1 yıl daha uzatıldı.

GEDSON GÜNDEMDE 
Benfica'da Avrupa'nın en heyecan verici genç yetenekleri arasına girdikten sonra gittiği Tottenham'da beklentileri karşılayamayan Gedson, geçen sezonun ortasında geldiği Galatasaray'da da ilk başta zorlandı. Ligin son bölümünde temposunu artıran ve futboluyla Fatih Terim'in değişmezleri arasına giren Gedson, attığı paslarla taraftarı da coşturdu. Galatasaray formasıyla geçen sezon 18 maça çıkan Gedson Fernandes, 1 gol atıp 3 asist yaptı. Aslan Gedson'u yeniden kiralamak istiyor.

TRANSFER İÇİN GİRİŞİM 
11 Haziran’a kadar 4 milyon 350 bin euroluk satın alma opsiyonu elinde bulunan Galatasaray bunu kullanmadı ve Nijeryalı oyuncunun bonservisini almadı.  Ancak Cim-Bom, buna rağmen Onyekuru’yu yeniden kiralamak için girişimde bulundu.

MONACO'DAN BEKLENMEYEN TAVIR 
Daha önce iki kez oyuncuyu Galatasaray’a kiralayan ve son kontrata satın alma opsiyonu koyduran Monaco, sarı-kırmızılıların yine kapıyı çalması karşısında, bu kez aynı davranmadı.

İNSİYATİF FRANSIZ KULÜBÜNDE 
Fransız yetkililer, 2024’e kadar sözleşmesi bulunan Onyekuru’yu 3. kez kiralayabileceklerini ancak bu sefer satın alma opsiyonunda inisiyatifin sadece kendilerinde olmasını şart koştu.

PLAN ZORA GİRDİ 
Galatasaray’da Henry Onyekuru planı zora girdi. Monaco’nun ortaya koyduğu şartlar, sarı-kırmızılılar açısından kabul edilebilir görünmedi.

MONACO'YA BAĞLI 
Böylece Monaco yine belirlenecek bedel çerçevesinde Onyekuru’yu isterse Galatasaray’a satacak ya da daha iyi bir teklif alması halinde başka bir takıma verebilecek.

TRANSFER ZOR GİRDİ 
Monaco’nun bu koşulu sonrasında yeniden transferinin zora girdiği hatta sarı-kırmızılıların bu işe artık “olmaz” diye baktıkları öğrenildi.

14 MAÇTA 5 GOL 
Geçen sezonun devre arasında Galatasaray’a katılan Onyekuru, 14 maçta forma giydi, 5 gol attı, 4 asist yaptı.

 


Yorum Yazın