Galatasaray'da Burak Elmas'ın adaylık kararı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Galatasaray'da Burak Elmas'ın adaylık kararı
Abone ol
Galatasaray'da mevcut başkan Burak Elmas'ın, 11 Haziran'da gerçekleştirilecek seçimde aday olmama kararı aldığı öğrenildi.

Galatasaray'da 11 Haziran'daki olağanüstü seçimli genel kurul öncesi seçim gündemi sürerken mevcut başkan Burak Elmas'ın aday olup olmayacağı büyük merak konusuydu.

Burak Elmas’ın güçlü bir liste hazırlayarak başkanlık yarışına yeniden gireceği iddiaları dile getirilirken Spor Arena'nın haberine göre Burak Elmas, seçimlerde aday olmayacak.

3 aday var

Eşref Hamamcıoğlu, Metin Öztürk ve Nisan’da gerçekleştirilmesi planlanan olağanüstü seçim genel kurulu mahkemeye başvurarak iptal ettiren kulüp üyesi Fırat Develioğlu başkan adaylığını duyurmuştu.

Başvuruların 20 Mayıs’a kadar süreceği seçim takviminde sarı-kırmızılılar 11 Haziran’da yeni başkanını ve yönetim kurulunu seçecek.

Aday olup olmayacağı merak edilen Burak Elmas’ın, son günlerde camianın önde gelen isimleriyle bir araya gelip seçim gündemiyle ilgili görüşmeler yaptığı bilinirken bu görüşmelerin ardından yakın çevresinin tavsiyesiyle aday olmama kararı aldığı öğrenildi.

Öte yandan başkan Elmas’ın önümüzdeki günlerde Galatasaray’ın geleceğini ilgilendiren önemli konular hakkında uzun bir konuşma yapacağı ve kulübün sorunlarını dile getireceği belirtiliyor.

Ne olmuştu?

Galatasaray'da 26 Mart'ta yapılan Olağan Mali Genel Kurul'un ardından Burak Elmas ve yönetimi idari yönden ibra edilmezken sarı kırmızılılar seçime gitmişti. Seçim kararı, davalar sonrası mahkemeye taşınırken önce seçime tedbir getirilmiş ve 22 Nisan'da yapılan duruşma sonrası ise tedbir kaldırılmıştı.

Önceki başvurunun sahibi olan genel kurul üyesi Fırat Develioğlu, seçimin iptali için bir üst mahkemeye giderek yürütmeyi durdurma başvurusunda bulundu. 2 gün önce akşam saatlerinde çıkan haberlerde seçimin iptal olduğu iddia edilmiş ancak kulübe konuyla ilgili bir mahkeme kararı ulaşmamıştı.

Tedbir kondu

Yapılan başvuruyu kabul eden İstinaf Mahkemesi, 30 Nisan'da yapılacak olan seçime tedbir kararı koydu. Böylece Galatasaray'ın başkanlık seçimi iptal olmuştu.

Daire kararında, davacı Fırat Develioğlu'nun tedbir talebinin kabulüne karar verdiğini belirtti. Davacı Fırat Develioğlu'nun tedbir talebinin kabulüne karar verdi. Kararda şu ifadeler kullanıldı:

"100 bin lira teminat yatırılması karşılığında 26 Mart 2022 tarihinde yapılan olağan genel kurul toplantısı ile 27 Mart 2022 tarihinde alınan genel kurul kararlarının uygulanmasının, Galatasaray Spor Kulübü Derneği Tüzüğünün 87/22 maddesi gereği yönetim kurulu tarafından alınan 30 Nisan 2022 tarihinde yapılacak 2. toplantının icrasının tedbiren durdurulmasına karar verilmiştir"

Seçim 7-11 Haziran'da

Son tedbir kararının ardından sarı kırmızılılarda bir kez daha seçim tartışmaları yaşanırken basın toplantısı düzenleyen Burak Elmas, tartışmalara son noktayı koyarak seçim için tarih vereceklerini duyurmuştu.

Elmas'ın basın toplantısının ardından Galatasaray'da yapılan resmi açıklamada, seçimin 7-11 Haziran tarihlerinde yapılacağı duyurulmuştu.

Galatasaray Kulübü’nde Olağanüstü Seçim Genel Kurul Toplantısının 4 Haziran Cumartesi, yeterli çoğunluk olmadığı takdirde ikinci toplantının 11 Haziran tarihinde yapılacağı açıklanmıştı.


Yorum Yazın