Fotoğraflarınızı Güzelleştirecek Birbirinden Güzel Poz Önerileri

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fotoğraflarınızı Güzelleştirecek Birbirinden Güzel Poz Önerileri
Abone ol
Poz vermenin sizi zaman zaman zorladığı oldu mu? Belki de çevrenizde çok kolay poz veren insanlar gördükçe bu işin sırrını merak ettiniz. Her işin tüyosu olduğu gibi fotoğraflarınızı güzelleştirecek pozlar vermenin de püf noktaları var. Birbirinden güzel poz önerileri listemizde sizler için fotoğraflarınızı güzelleştirecek en can alıcı noktaları araştırdık. Fotoğraflarınızı bu tüyolara uygun bir şekilde çekmeye başladıkça sizler de aradaki farkı göreceksiniz.

1. Rahat Pozlar

Fotoğraflarınızı çekerken dikkat etmeniz gereken ilk ve en önemli madde her zaman rahat olmaktır. Poz verirken insanlar ne düşünüyor, bana bakıyorlar mı gibi endişelere kapılırsanız fotoğraflarınız yapay ve kasıntı çıkacaktır. Bunun yerine doğal ve rahat poz verirseniz sizdeki sıcaklık fotoğraf karenize de yansıyacak ve çok daha içten fotoğraflar elde edeceksinizdir. Bunu yaparken kollarınızı ve bacaklarınızı da kasmamaya dikkat edin, vücudunuzu rahat bırakın. Eğer elinizi nereye koyacağınızı bilemiyorsanız belinize kollarınızı hafif yana doğru açarak koymak iyi bir seçenek olabilir, bu aynı zamanda kolunuzu olduğundan ince gösterecektir.

2. Hareketli Pozlar

Fotoğraflarınız çekilirken ileri, geri veya sağa, sola hareket halinde olmak her zaman için iyi bir yöntemdir. Yalnız bunu yaparken dikkat etmeniz gereken nokta, bu hareketleri oldukça yavaş yapmanız gerektiğidir. Örneğin öne yavaşça bir adım ya da geriye yavaşça bir adım gibi durarak hem fotoğrafınızı çeken kişiyi yormamış olursunuz hem de çok daha net fotoğraflar elde edersiniz. Eğer sağa, sola hareket halindeyseniz başınızı hafifçe kadraja doğru çevirmeyi unutmayın, böylece estetik bir fotoğraf elde edeceksiniz. Bunun yanında hareket halindeyken ellerinizi saçlarınıza götürmek ve hafifçe tarıyor veya topluyor gibi yapmak da fotoğrafınıza ayrı bir hava katacaktır.

3. Ayna Pozları

Fotoğrafınızı çekerken ayna kullanmak da mantıklı bir seçenektir. Bu hem fotoğrafınıza hoş bir hava katacaktır hem de sizin fotoğrafınızı çekecek birine olan ihtiyacınızı ortadan kaldırdığı için işinizi kolaylaştıracaktır. Bunu yaparken dilerseniz yere, dilerseniz aynanın karşısına estetik bir sandalye çekerek oturabilirsiniz. Otururken bir ayağınızı aynaya doğru uzatmak fotoğrafınıza hareket katacak ve pozunuzun güzel görünmesini sağlayacaktır. Olduğunuzdan ince görünmek isterseniz de ayakta bir bacağınızı diğerinden önde tutup aynaya karşı uzatarak ve vücudunuza çok hafif geriye doğru açı vererek poz verebilirsiniz. Böylelikle olduğunuzdan uzun ve ince çıkacaksınız.

4. Objelerle Pozlar

Birbirinden güzel poz önerileri içinde fotoğraflarınızı güzelleştirecek bir diğer tavsiyemiz ise obje kullanımdır. Fotoğrafınıza obje dâhil etmek onlara dinamizm katacaktır ve göze daha güzel gelmesini sağlayacaktır. Bu tarz pozları çekmek için hazırlanıp dışarı çıktığınız zamanlar oldukça uygundur. Örneğin güzel bir kafedeyseniz ve en sevdiğiniz kahveyi yudumluyorsanız tam da o anı kadrajınıza yansıtabilirsiniz. Eğer fotoğrafa bir yemek dâhil etmek istiyorsanız size önerimiz spagetti olacaktır. Çatalınıza sardığınız makarnanızı hafif yukarı doğru uzatarak fotoğraf karesine içtenlikle gülümsemek veya iştahla makarnanıza bakmak fotoğrafınızı güzelleştirebilecek bir başka poz önerimizdir.

5. Arkadaşlarla Pozlar

Fotoğrafınızı güzelleştirmek için karenize bir veya daha fazla arkadaşınızı dâhil edebilirsiniz. Arkadaşlarla birlikte verilen pozlar her daim daha samimi ve eğlenceli görünür. Fakat bu tarz bir fotoğraf çekilirken dikkat etmeniz gereken püf nokta birbirinize yakın durmanız gerektiğidir, yoksa fotoğrafınız samimiyetten uzak görünebilir. Ayrıca bu önerimiz fotoğraf çekerken gerilenler için de bir kaçış yoludur çünkü yanınızda bir arkadaşınız ile fotoğraf çekilmeye çalışırken yalnız olduğunuzdan çok daha rahat hissedeceksiniz. Bu pozda kullanabileceğiniz bir başka önerimiz ise ellerinizi farklı yönlerde havaya kaldırmanızdır, fotoğraf karenize eğlence katacağından emin olabilirsiniz.

6. Manzara Pozları

Pozlarınızda arkanıza güzel bir manzara almak fotoğraf karenizi güzelleştirecektir. Güzel bir deniz, gün batımı veya göl manzarası bulduğunuzda kesinlikle kaçırmamanızı tavsiye ederiz. Fakat bunları bulmak her zaman kolay değildir ama üzülmeyin manzara denince çoğu kişinin ilk aklına gelen bunlar olsa da manzara bunlardan ibaret değildir. Yeşilliklerin arası, güzel bir sokak ve hatta güzel bir kapı önü bile pek âlâ manzaradan sayılabilir. Güzel sonuçlar için size önerimiz manzaranın olduğu yöne yönelip başınızı bir yana çevirmeniz olacaktır. Manzarayı tamamen arkanıza alıp kadraja sıcacık gülümsemek de bir diğer seçeneğinizdir, her ikisinde de başarılı pozlar elde edeceksiniz.

7. Gözlüklü Pozlar

Fotoğraflarda gözlerinizin garip veya baygın çıktığını düşünüyorsanız, birbirinden güzel poz önerileri listemizde bulunan gözlük kullanımı sizler için fotoğraflarınızı güzelleştirecek bir başka çözüm yoludur. Bu pozu biraz daha derinleştirmek isterseniz çeşitli fotoğraf uygulamalarıyla arkanızda kalan alanı bir miktar bulanıklaştırabilirsiniz. Ayrıca gözlüklü fotoğraflarda pozunuzu güzelleştirmek için elinizi gözlüğünüze götürüp gözlüğünüzü tutuyor gibi de yapabilirsiniz. Bazı gözlüklerin güzel bir yansıtıcı olduğu da aklınızdan çıkmasın, güzel bir manzarayı gözlüğünüzle yansıtıp fotoğrafınızı ilgi çekici hale getirebilirsiniz.

8. Güneşli Pozlar

Güzel pozlar çekmek istiyorsanız güneş dikkat etmeniz gereken bir başka husustur. Güneşi hiçbir şekilde arkanıza almamalısınız çünkü fotoğraflarınız karanlık çıkacaktır. Güneşi önünüze aldığınızda çok daha canlı ve güzel pozlar elde ettiğinizi göreceksiniz. Aynı zamanda bir gün batımı bulduysanız da sakın kaçırmayın çünkü güneşin batmaya yakın olduğu saatler altın saatler olarak adlandırılır. Bu saatte çekeceğiniz pozlarda teniniz oldukça canlı ve sağlıklı görünür. Bunun için yine yüzünüzü güneşe dönerek, güneşin turuncu yansımasını yakalamanız yeterlidir. Bu pozu çekerken kadraja bakmak bir seçenek olduğu gibi uzaklara doğru bakmak da fotoğrafınıza ayrı bir hava katacaktır.

9. Oturarak Pozlar

Çoğu zaman ayakta fotoğraf çekilmek zordur çünkü ellerinizi nereye koyacağınız, bacaklarınızı ne şekilde tutacağınız hep karışır. Bunun için bazı fotoğraflarda oturmak güzel bir çözüm olabilir ayrıca pozunuzun daha samimi görünmesini de sağlayacaktır. Ancak oturulan pozlarda bacakları birbirine yapıştırmamaya dikkat edin çünkü bu olduğunuzdan kilolu çıkmanıza neden olabilir. Bu pozu ister dışarıda bir kafede sandalyeye oturarak, ister güzel görünümlü bir apartman önünde basamaklarına oturarak, isterseniz de güzel bir caddede yere oturarak çekebilirsiniz. Hepsi içinse tek bir önerimiz vardır, arka planı güzel seçmek. Çünkü oturduğunuz fotoğraflarda arka plan oldukça öne çıkacaktır.

10. Yaslanarak Pozlar

Fotoğraf çekilirken kendini rahat hissetmeyenler için epey kolaylık sağlar çünkü yaslandığınız yüzey duruşunuzu dengeler. Bu poz için bir duvar veya korkuluğa yaslanmak ve bu şekilde poz vermek güzel bir seçenektir. Eğer bir duvara yaslanıyorsanız bacaklarınızı ters v şeklinde açmak ve ellerinizi belinize hafif aşağı doğru bir açıyla yerleştirmek sizi olduğunuzdan zayıf gösterecektir. Bu poza hareket katmak için ellerinizi belinize koyabilir veya saçlarınızla oynayabilirsiniz. Duvar yerine bir korkuluk bulduysanız bir elinizle korkuluğa yaslanırken diğerini yüzünüze ya da saçlarınıza doğru götürmek de pozunuzu güzelleştirecek bir başka yöntemdir.


Yorum Yazın