Austria Wien mücadelesi hangi kanalda olacak?

Fenerbahçe taraftarından maç yayıncısı isyanı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fenerbahçe taraftarından maç yayıncısı isyanı
Abone ol
Fenerbahçe perşembe günü (bugün) UEFA Avrupa Ligi Play-Off turunda Austria Wien ile karşılaşacak. Ancak maçın yayıncı kuruluşu halen bilinmiyor. Şu ana kadar Avrupa ön elemeleri maçları 3 farklı platformdan yayınlanan Fenerbahçeliler bu duruma tepkilerini dile getiriyorlar.

UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi'nin yayın haklarının 3 yıl boyunca Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu dijital içerik platformu Exxen'de yer alacağı biliniyordu.

Sonrasında öğrenilene göre bu turnuvalardaki ön eleme maçları yayın hakkı kapsamına girmiyordu.

Ancak yine de birçok kulüp taraftarının beklentisi ön eleme maçlarının da Exxen tarafından alınarak rahatça maçların izlenebileceği yönündeydi.

Fenerbahçelilerin beklentisi de bu şekildeydi: “Tek bir platform üzerinden Avrupa serüvenine tanık olmak.”

Oysa ki daha ilk maç Dinamo Kiev – Fenerbahçe mücadelesinin yayın hakları Bein Sports tarafından alındı.

Bu turun ikinci maçı Fenerbahçe - Dinamo Kiev müsabakası ve UEFA ön elemesindeki Fenerbahçe – Slavacko maçları Exxen’de yer aldı.

Ancak ikinci Slavacko maçında bir yayıncı daha devreye girdi. Slavacko – Fenerbahçe karşılaşmasını S Sport ekranlara getirdi.

Şimdi ise Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi Play-Off turunda; maça bir gün kala halen yayıncısı net olarak bilinmiyor. Ön plana çıkan platform ise yine farklı: D Smart.

Yüksek enflasyonun yaşandığı, hayat pahalılığının doruğa çıktığı bu günlerde bir kulüp taraftarından 4 farklı platforma ödeme yapması bekleniyor.

Peki bir taraftar bu birkaç maç için ne kadar ödeme yapmalı. Ona bakalım:

Exxen

Exxen'de UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi, UEFA Konferans Ligi ve UEFA Süper Kupası maçlarını kapsayacak olan spor paketi bulunmaktadır. Spor paketleri de farklı şekillerde ücretlendirilmektedir.

Exxenspor aylık fiyat reklamlı olarak 69,80 TL, reklamsız olarak aylık fiyat ise 79,80 TL olarak belirlenmiştir. Sezonluk paketler ise aylık 54,80 TL, yıllık 64,80'dir.

Bein Sports

Bein Sports üzerinden bir maçı izlemek için aylık olarak temin edebileceğiniz en düşük paketin fiyatı 129 TL, eğer Smart TV’den izlemek isterseniz de ekstra olarak 20 TL daha ekleniyor.

S Sport

S Sport’ta maçları izlemek için aylık abonelik 29.99 TL.

D Smart

D Smart’ta internet üzerinden izleyebilme seçeneği bulunmuyor. Maçı izlemek isteyen kişiler TV paketi temin etmek zorunda. Maça bir gün kala bu platformda yayınlanacağı açıklansa bile nasıl yetiştirebileceği de merak konusu.

Fiyat olarak ise spor paketi 39 TL olarak yer alıyor.

Maçlara ödenen para 228 TL!

Bir Fenerbahçe taraftarının birkaç maç için platformlara (Exxen, Bein Sports, S Sport) aylık ödediği tutar 228,70 TL.

Son maçın yayın hakkı D Smart’a verilirse bu fiyat daha da yukarılara çıkacak.

Taraftarlar da hiçbir düzen içermeyen bu duruma tepki gösteriyor.


Yorum Yazın