Fahrettin Koca: Okulların kapanması söz konusu değil

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fahrettin Koca: Okulların kapanması söz konusu değil
Abone ol
Bilim Kurulu toplantısı sonrası Bakan Koca, sosyal medya hesabı üzerinden yazı yayımladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısından sonra Twitter hesabından yazılı açıklama yayımladı. Koca, Bilim Kurulu'nun, Aşı programının değerlendirmesi ve İnfluenza gündemi ile toplandığını açıkladı.

Koronavirüs salgınında günlük 30 bin vaka ile karşı karşıya olduğumuzu fakat ortalama yaşın düşmüş olması ve aşılama sayesinde hastane kapasitelerini zorlayacak bir hasta yükü olmadığını ifade etti.

Vaka sayılarının yaş ortalaması düşerken, yoğun bakım ünitelerinde yaşça büyük vatandaşların olduğunu açıklayan Koca, yaşamını yitirenlerin yaşça büyüklerin olduğunun altını çizdi.

Gençlerin koronavirüs hastalığını ayakta geçirebildiğini fakat yaşça büyüklerin hastanede tedavi olduklarını belirtip sorumluluğun gençlerde olduğunu söyledi.

Aşı programında yavaşlama olduğunu açıklayan Bakan Koca, toplum bağışıklığının elde edilmeden bulaşın devam edeceğini ve aşılama oranının yüksek olmasının aşı olmayanları korumadığını ifade etti.

Geçen yıl influenzanın neredeyse hiç görülmediğini söyleyen Koca,  bu hastalığın dünyada artış eğiliminde olmasına karşın Türkiye'de görülmediğini duyurdu.

Bilim Kurulu'nun "okullar açık kalacak mı?" sorusundan şikayetçi olduğunu ve en net şekilde okulların kapanmasının asla gündem olmayacağını ifade ettiklerini açıkladı.

 

 

 

Resim

 

 


Yorum Yazın