Fahrettin Koca: Favipiravir yerine Molnupiravir kullanılacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fahrettin Koca: Favipiravir yerine Molnupiravir kullanılacak
Abone ol
Bilim Kurulu toplantısı sonra Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yazılı açıklama yayımladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün toplanan Bilim Kurulu toplantısından sonra yazılı açıklama yayımladı. Bakan Koca'nın yayımladığı yazılı açıklamanın başlığı "Salgın kontrolünde artık yeni tedaviler de devreye alınacak" oldu.

Sağlık çalışanlara hatırlatma dozu

Fahrettin Koca, 2 doz sinovac ve 1 doz Biontech veya 1 doz sinovac hatırlatma dozu olmuş sağlık çalışanlarının isteğe bağlı olarak bir hatırlatma dozu olabileceğini açıkladı.

Vaka sayılarında düşüş

Fahrettin Koca, koronavirüs vaka sayılarında belirgin bir düşüş olduğunu belirtti.  Bakan Koca, vaka sayılarında düşüşün kalıcı olmasını sağlayacak olanın yüksek oranda aşılama olduğunun altını çizerek vatandaşlara aşı olma çağrısı yaptı.

Favipiravir açıklaması: Yan etkisi yok, kullanımı hekimler karar verecek

Fahrettin Koca, koronavirüs salgını yönetiminde kullanılan tedavilerin yeniden değerlendirildiğini açıkladı. Favipiravir isimli ilaca yönelik tartışmaların ele alındığını ve bir yan etkisi olmadığının açıkça ortaya konduğunu ifade etti. Bakan Koca, Favipiravir'in hafif ve orta vakalardaki semptomların süresinin kısalttığını açıkladı.

Gerçek yaşam verilerinin değerlendirmesi ışığında Favipiravir'in daha önce belirtilen kullanımının kaldırılarak kullanımının hastanın hekiminin karar vereceğini açıkladı.

Molnupiravir açıklaması: Tedarik edilir edilmez kullanıma sunulacak

Koronavirüs salgınında yeni devreye giren ilaçların kullanımının değerlendirilmesinin yapıldığını ifade eden Fahrettin Koca, daha önceki toplantıda da "Molnupiravir"in kullanıma alınabileceğinin konuşulduğunu açıkladı. Bakan Koca, Molnupiravir'e Türkiye'nin ulaşması için gerekli girişimlerin yapıldığını ve ilacın koronavirüs tedavi rehberine eklendiğini açıkladı.

Türkiye'den ihtiyaç sahibi ülkere aşı

Fahrettin Koca, Bilim Kurulu' toplantısı sonrası yayımladığı yazılı açıklamadan sonra Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Direktörü Hans Kluge'i Twitter'dan etiketleyerek Covax oluşumu üzerinden Türkiye'nin ihtiyaç sahini ülkelere 10 milyon aşı hibesi yapacağını açıkladı.

Koca'nın söz konusu aşı hibesini açıkladığı paylaşımı şöyle:

Sn @hans_kluge

Pandeminin başından itibaren Türkiye’nin Cumhurbaşkanımızın liderliğinde uluslararası dayanışmaya verdiği katkıya dikkat çektiğiniz için teşekkür ediyorum. Covax oluşumu üzerinden 10 milyon doz aşı hibesi daha yapacağımızın müjdesini de sizinle paylaşmak istiyorum.

 

 

 

 

 

 

Resim

Koca, Molnupiravir'in tedarik edilir edilmez kullanıma başlanacağını duyurdu.

Cezaevileri

Fahrettin Koca, cezaevlerinde uygulanacak koronavirüs tedbirlerinin Adalet Bakanlığına iletildiğini açıkladı.


Yorum Yazın