EURO 2020 tarihine geçen maç! Penaltı kararı büyük tartışma yarattı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
EURO 2020 tarihine geçen maç! Penaltı kararı büyük tartışma yarattı
Abone ol
İngiltere, Danimarka'yı geriye düşürmesine rağmen uzatmalarda 2-1 mağlup edip finale yükseldi. EURO 2020 tarihine geçen maçın uzatma bölümünde verilen penaltı büyük tartışma yarattı.

Euro 2020 yarı finalinde Southgate'in öğrencileri, Danimarka'yı uzatmadaki Kane'in golüyle 2-1 yendi; finalde İtalya'nın rakibi oldu. Mücadelenin uzatma devresinde verilen penaltı kararı tartışma yarattı.

HARİKA FRİKİK GOLÜ 
Danirmarka'da Mikkel Damsgaard 30. dakikada turnuva tarihine geçecek bir frikik golüne imza attı. İngiliz kalecisini kelimenin tam anlamıyla avladı.

SONRASI BERABERLİK GOLÜ 
39. dakikada İngiltere dengeyi sağladı. Danimarka'da Kjaer kendi kalesine golü attı.

UZATMALARA GİTTİ 
Maçın 90 dakikası 1-1 sona erdi ve uzatmalara gitti. Daha önce Avrupa Şampiyonaları tarihinde 2 yarı final eşleşmesi birden 4 kez uzatmalara gitti.

PENALTI KAZANDI 
İngiltere 102. dakikada penaltı kazandı. Danimarkalı futbolcular büyük itirazda bulundu. VAR kontrolü sonrası karar değişmedi. Penaltının başında Harry Kane geldi.

HJULMAND: PENALTI DEĞİLDİ 
Danimarka Teknik Direktörü Kasper Hjulmand maç sonunda "İngiltere'ye verilen penaltı, penaltı değildi. Çok büyük hayal kırıklığına uğradık. Oyuncularım çok emek sarf ettiler. En iyi oyuncularımızdan birisinin hayatını kurtarmış bir teknik ekibimiz var. Ben, Danimarka adına çok mutluyum." ifadelerini kullandı.

WENGER: VAR NEDEN DEVREYE GİRMEDİ? 
Arsene Wenger ise penaltı için şu ifadeleri kullandı: "İngiltere'nin kazandığı penaltı, penaltı değildi. VAR'ın müdahale etmesi gerekirdi ama neden devreye girmediğini anlayamıyorum."

PENALTI TEPKİSİ 
Marsilya'da forma giyen Alvaro Gonzalez, İngiltere'nin kazandığı penaltıya tepkisini böyle paylaştı.

MESUT: PENALTI ÇOK TARTIŞMALI DEĞİL MİYDİ? 
Fenerbahçeli Mesut Özil: "İngiltere'ye tebrikler, İngiliz arkadaşlarım için mutluyum. Danimarka da bütün turnuva boyunca inanılmaz bir mücadele verdi. Penaltı da çok tartışmalı değil miydi?" ifadelerini kullandı

KAHVECİ: "DANİMARKA OLSA ÇALAMAZLARDI" 
Eski futbolcu Nihat Kahveci İngiltere'ye verilen penaltı için: "Danimarka'ya olsa bu penaltıyı çalmazlardı." dedi.

ÖNCE KAÇIRDI SONRA ATTI 
İngiliz futbolcu penaltı atışında Schmeichel'a takıldı. Tekrar önüne gelen topu ağlarla buluşturan Kane 104. dakikada takımını 2-1 öne geçirdi.

KANE LINEKER'İ YAKALADI 
Harry Kane, İngiltere formasıyla büyük turnuvalarda en çok gol atan oyuncularda, Gary Lineker'i yakaladı.

TURNUVADAKİ İLK GOLÜ YEDİ 
Mikkel Damsgaard, İngiltere ağlarını EURO 2020'de sarsan ilk oyuncu oldu. İngiltere kalecisi Pickford'un turnuvada yediği ilk gol.

TARİHİN EN İYİ 5. DERECESİ 
Jordan Pickford, EURO2020'de 480 dakika sonra gol yedi ve Avrupa Şampiyonaları tarihinin en iyi 5. derecesine imza attı.

SCHMEICHEL DEVLEŞTİ 
Danimarka'da Kasper Schmeichel adeta kalesinde devleşti. Yıldız isim maçta 8 kritik kurtarış yaptı. Penaltıyı da kurtaran Schmeichel dönen topta başarı olamadı.

OYUNA SOKMUŞTU, GERİ ÇIKARDI 
Gareth Southgate, 69. dakikada oyuna aldığı Grealish'i 106. dakikada çıkardı ve Trippier'i oyuna sürdü.

BAŞBAKAN JOHNSON TRİBÜNDE 
Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson, İngiltere milli takım formasıyla Wembley'de maçı takip etti. İngiliz taraftarlar, Danimarka Milli marşı okunurken yuhaladı. Harry Kane, Christian Eriksen için hazırlanan imzalı İngiltere formasını Danimarka Kaptanı Simon Kjaer'e takdim etti

 


 


Yorum Yazın