Erkekler temmuz ayında en az 24 kadını öldürdü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erkekler temmuz ayında en az 24 kadını öldürdü
Abone ol
Bianet'in yerel ve ulusal basına yansıyan haberlerden derlediği Erkek Şiddeti Çetelesi'ne göre erkekler temmuz ayında 24 kadını ve dört çocuğu öldürdü.

Bianet’in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği Erkek Şiddeti Çetelesi’ne göre erkekler temmuz ayında en az 24 kadını öldürdü, 11 kadının ölümü ise şüpheli olarak yansıdı.

Erkekler üç kadını “uzaklaştırma kararına rağmen” öldürdü. Öldürülen kadınların isimleri şu şekilde: Aysel Y., Deniz F., Derya Aldıç, Durdu Kadem Kızıloluk, Ebru K., Elvan Gezer, Fatma A., Fatma Keke, Gülcan E., Hamiyet Y., Hatice Çetin D., Hatun Güneş Özsoy, İpek Dedeoğlu, Kader K., Mehtap K., Meryem M., Öykü Y., Selma Ö., Serap Dedeoğlu, Serpil Dedeoğlu, Sevda Çelemoğlu, Sibel Dedeoğlu, Şadiye R. ve Zeynep Ü.

Öldürme bahaneleri

Erkeklerin 13 kadını öldürme bahanesi basına yansımadı. Erkekler, dört kadını ayrılmak istediği/barışmak istemediği için, bir kadını “telefona bakmadığı” için öldürdü. Irkçı bir erkek dört kadını “nefret ettiği” için öldürdü. Erkekler, iki kadını da “kıskandığı” için öldürdü.

14 kadını kocası, sevgilisi, eski kocası öldürdü. Bir kadını komşusu, bir kadını babası, bir kadını kocasının babası, bir kadını arkadaşı öldürdü. Altı kadını öldüren üç erkeğin yakınlık derecesi basına yansımadı.

 

17 kadın ev içinde öldürüldü

Erkekler, 17 kadını ev içinde, altı kadını sokak, ormanlık alan, siyasi parti binası gibi ev dışı alanlarda öldürdü. Erkeklerin bir kadını nerede öldürdüğü bilgisi basına yansımadı.

Erkekler, 12 kadını ateşli silahlarla, sekiz kadını kesici aletlerle, iki kadını da boğarak öldürdü. Erkeklerin iki kadını nasıl öldürdüğü basına yansımadı.

Fail erkeklerden 11’i tutuklandı. İki fail basına “kaçtı” “aranıyor” diye yansıdı. Beş fail intihar etti. Bir fail gözaltına alındı.

Erkekler dört çocuğu öldürdü

Temmuz’da erkekler en az dört çocuğu öldürdü. Geçen yıl aynı ayda da bu sayı üçtü. Bursa’da bir hırsız girdiği evdeki çocuğu darp etti. Antep’te de bir baba çocuklarını rehin aldı.

Bir çocuğu akranı arkadaşı erkek, bir çocuğu babası, bir çocuğu erken yaşta zorla evlendirildiği erkek öldürdü. Bir çocuğu öldüren erkeğin yakınlık derecesi basına yansımadı.

Çocukları öldüren dört fail vardı. Üç fail tutuklandı. Bir failin hukuki süreci basına yansımadı.


Yorum Yazın