Erdoğan: Hz. Adem'e uzanan dilleri koparmak görevimizdir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erdoğan: Hz. Adem'e uzanan dilleri koparmak görevimizdir
Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yeri geldiğinde koparmak bizim görevimizdir." dedi.
Haber Videosu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Üsküdar'da bulunan Çamlıca Camii'nde cuma namazı kıldı.

Cuma namazı sırasında cami cemaatine seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adem ve Havva üzerinde yaşanan tartışmaya değindi. Erdoğan şunları söyledi:

"Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yeri geldiğinde koparmak bizim görevimizdir. Havva validemize kimsenin dili uzanamaz. Onlara da dil uzatanlara had bildirmek bizim görevimizdir."

Ne olmuştu?

Sezen Aksu, "Şahane Bir Şey Yaşamak" isimli şarkısında dini inanışlarda ilk insan olarak kabul edilen Adem ve Havva için yazdığı "SeIam söyIeyin o cahiI Havva iIe Adem'e" şarkı sözleri yüzünden hedef gösterildi. Milli Beka hareketi üyeleri  Sezen Aksu'nun Kanlıca'daki evinin önüne kadar giderek protesto eylemi gerçekleştirdi. Dün (20 Ocak) Cumhur İttifakı üyesi Büyük Birlik Partisi'nin Lideri Mustafa Destici'de Sezen Aksu'nun söz konusu şarkı sözünü bilerek ve isteyerek yazdığını iddia etti. Öte yandan Sezen Aksu'nun "Şahane Bir Şey Yaşamak" isimli şarkısı 2017 yılında piyasaya sürüldü.


Yorum Yazın