Enflasyondan hızlı artan tek şey Türkiye’nin baktığı sığınmacı sayısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Enflasyondan hızlı artan tek şey Türkiye’nin baktığı sığınmacı sayısı
Abone ol
Sözcü yazarı Muratoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın sarf ettiği sözleri eleştirdi.

Sözcü yazarı Murat Muratoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın “Biz Türkiye ve Suriye’de 9 milyon Suriyeli kardeşimizin hayatını kolaylaştırıyoruz” ifadesi üzerinden eleştirilerini dile getirdi. “Enflasyondan hızlı artan tek şey Türkiye’nin baktığı sığınmacı sayısı” diyen Muratoğlu, “Suriyeliler kardeş, Afganlar evlat, Pakistanlılar hısım, gerisi akraba… Bir biz üvey muamelesi görüyoruz bu topraklarda” ifadelerini kullandı.

Muratoğlu devamında, “Bu demeç sonrası nasıl bir tepki bekliyor anlamış değilim? “Aferin çok iyi yapıyorsunuz” mu diyelim? Kişi başı düşen milli gelir artacaktı, kişi başı düşen sığınmacı sayısı katladı! Suriyelilere bakacağına kendi milletine baksan, onlara para harcasan… Bu saatten sonra ümmetin lideri olacağız diye kendini kandırmasan!” diye yazdı.

Muratoğlu,”Bana şunu anlatsa ya, Suriye’nin tüm nüfusu 17 milyon kişi… Biz 9 milyonuna bakıyorsak bu hesapta bir acayiplik yok mu acaba? Yarısından fazla! Yoksa 9 milyona bakıyoruz ayağına yine paralar mı gidiyor sağa sola… Hani onlara bedavadan ev, hastane, yol, okul, cami yapma ayağıyla… ‘Olmaz, yapmazlar öyle şey!’ diyen çıkar mı acaba?” diye sordu.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.


Yorum Yazın