En eski atalarımızdan bir milyon yıl daha yaşlı fosil bulundu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
En eski atalarımızdan bir milyon yıl daha yaşlı fosil bulundu
Abone ol
Güney Afrika'daki mağaralarda bulunan 3.7 milyon yıllık insan fosilleri, insanlığın bu bölgedeki varlığının 1 milyon yıl daha eski olduğunu ortaya koydu.

Yeni bir araştırmada insanların en eski atalarına ait fosillerin bilim insanlarının düşündüğünden çok daha eski oldukları sonucuna varıldı. Bayan Ples adı verilen mağara kadınına ait fosiller, 'insanlığın beşiği' diye bilinen Güney Afrika'daki mağaralarda bulundu. Çağdaş test yöntemleri, ilk insanların 3.4 ila 3.7 milyon yıl önce dünyada dolaşmaya başladığını gösterdi. Bu yeni takvim, insan evrimine dair bilgileri yeniden şekillendirebilir. Aynı zamanda, atalarımızın ilk insanlara evrimi için birden çok yol olduğu anlamına geliyor.

TAŞTAKİ İZOTOP TEST EDİLDİ

Bilim insanları yıllarca, Johannesburg yakınlarındaki Sterkfontein mağaralarında bulunan Australopithecus africanus'un, 2.6 milyon yıldan daha genç olduğunu düşündü. Araştırmacılar, fosillerin etrafındaki çökeltide bulunan, mağaraya düşmeden önce kozmik ışınlara maruz kalan taşlarda oluşan nadir bir izotopu test etti. Daha önce Australopithecus africanus'un, 2.2 milyon yıl önce zaten dünyada dolaşan insanoğlunun atası homo genus'a evrilmek için çok genç olduğu düşünülüyordu. Bu yeni bulgularla, evrimsel süreçteki bir milyon yıllık boşluk doldu ve Bayan Ples ve ait olduğu türün ilk insanların atası olma ihtimali doğdu. Uzmanlar bu yenilenen takvimle, farklı iki türün etkileşime girip, üremiş olabileceğini ve insanların nereden geldiğine dair resmin karmaşıklaştığını bildirdi.


Yorum Yazın