Elon Musk'tan Tesla'nın satışlarına ilişkin açıklama

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Elon Musk'tan Tesla'nın satışlarına ilişkin açıklama
Abone ol
Elon Musk, Tesla satışlarının 2022'de tedarik zinciri sorunlarına rağmen geçen yıla göre yüzde 50'den fazla artacağını açıkladı.

Tesla, Avrupa ve Çin'de satışların daha da artmasıyla karının geçen yıl altı kattan fazla artarak 5,5 milyar dolara yükseldiğini ve 19 yıllık tarihindeki en yüksek satışı gerçekleştirdiğini duyudu. Bununla birlikte, şirketin CEO'su olan Elon Musk, Tesla'nın satışlarının bu yıl yüzde 50'den fazla artacağını söyledi. Ancak, pandemiden kaynaklanan tedarik zinciri sorunlarının bu yıl boyunca üretimi tekrar kısıtlayacağı konusunda uyardı.

Elon Musk, Tesla satışlarının 2022'de tedarik zinciri sorunlarına rağmen geçen yıla göre yüzde 50'den fazla artacağını açıkladı. Elektrikli otomobil üreticisi geçen yıl 5,5 milyar dolar değerinde rekor bir kar açıklamıştı.

Firmadaki satışlar, 2021'de müşterilere 936 binden fazla araç teslim ettiği için yüzde 71 artışla 53,8 milyar dolara yükselmişti.

Ancak Musk otomobil üreticilerini etkileyen tedarik zinciri sorunları üretim kapasitesini sınırlamaya devam ettiği için büyümenin yavaşlayacağı konusunda uyardı.

Bununla birlikte Musk, 2021'in "Tesla ve genel olarak elektrikli araçlar için bir dönüm noktası" olduğunu belirterek, “Yıl boyunca tedarik zinciri zorluklarıyla mücadele ederken herkes savaştı. Buna rağmen, geçen yıl hacimlerimizi yaklaşık yüzde 90 oranında artırmayı başardık. Tedarik zincirindeki sorunlar, büyümenin ana sınırlayıcı faktörü. Ancak, 2022'de rahat bir şekilde yüzde 50'nin üzerinde bir büyüme bekliyorum” dedi.

Otomobil üreticileri, mikroçip sıkıntısıyla boğuşuyor

Diğer taraftan, Tesla’nın daha iyi bir durumda olduğu görülse de, dünyanın dört bir yanındaki otomobil üreticileri, diğer üretim ve tedarik zinciri sıkıntılarının yanı sıra, mikroçip sıkıntısıyla boğuşuyor.

Tesla’nın fabrikaları artıyor

Faaliyetlerine, ABD’nin California eyaletinde başlayan Tesla’nın şu anda Teksa ve Çin’de fabrikaları bulunuyor. Ayrıca Almanya’nın başkenti Berlin’de bir fabrika daha inşa ediyor.

Bu tesislerin, dikkatlerini elektrikli araçlara çeviren geleneksel otomobil üreticilerinin yeni rekabetiyle karşı karşıya kalsa bile, Tesla'nın üretimini önemli ölçüde genişletmesine yardımcı olması bekleniyor.

Musk, ayrıca otonom otomobillerin de "Tesla için en önemli karlılık kaynağı olacağını" beklediğini söyledi:

"Tarihteki en büyük artışı göreceğiz"

"Filodaki otomobillerin bir yazılım güncellemesi yoluyla kendi kendini sürebilen bir  hale gelmesiyle,  tarihteki herhangi bir malın varlık değerindeki en büyük artışı göreceğiz.”


Yorum Yazın