Elon Musk: Al şu parayı ve peşimi bırak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Elon Musk: Al şu parayı ve peşimi bırak
Abone ol
Elon Musk, özel jetiyle yaptığı uçuşları takip eden bir sosyal medya kullancısına peşini bırakması için para teklif etti.

Dünyanın en zengin insanı, Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk, "ElonJet" isimli bir sosyal medya hesabının jeti ile hareketlerini takip etmesinden rahatsız oldu.

91 bin takipçisi bulunan hesap, kamuya açık hava trafiği verilerini takip eden botlar üzerinden Musk'a ait hetin dünya çapındaki hareketleri izleyip paylaşıyor.

Elon Musk, ElonJet hesabını yöneten 19 yaşındaki Jack Sweeney'e "Bu hesabı kaldırabilir misin? Bu bir güvenlik riski" mesajı attı.

Musk'ın bu talebine Sweeney'in yanıtı, "Kaldırabilirim, ama eğer şaka yapmıyorsan bu sana bir Model 3 otomobile mal olacak?" oldu. Musk ise bu soruya, "Bir çılgın tarafından vurulma fikrinden hoşlanmıyorum" yanıtı verse de, ilerleyen mesajlarda Sweeney'e 5 bin dolar teklif etti.

Üniversite öğrencisi olan Sweeney, bu teklifi 10'a katlayarak, "50 bin dolara çıkarma şansımız var mı? Üniversite harcamalarıma büyük destek olurdu ve muhtemelen bu sayede bir araba alabilirdim, hatta belki bir Model 3 alırdım" dedi. Habere göre Musk bu miktarı düşüneceğini söylediği belirtildi ancak henüz Sweeney'e herhangi bir para aktarımı olmadı.

Sweeney Musk'a ElonJet hesabının kullandığı verileri nerede bulabildiğini de söyledi. Özel jetinin hareketlerini takip etmeyi mümkün kılan bu verileri elde etmenin bu kadar kolay olmasına Musk'ın şaşırdığı ve "Hava trafik kontrolü çok ilkel" dediği belirtildi.

Haberde ayrıca, Sweeney'in hesabı silmek için ödeme yapmak yerine Musk'ın CEO'su olduğu şirketlerde staj yapabileceğini söyledi. Ancak bu mesaja Musk'tan yanıt gelmedi.

Independent'a konuşan Sweeney, en son geçen hafta mesajlaştığı Musk'tan neden yanıt alamadığına ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

"Muhtemelen benim bir parçamı istemiyor çünkü FAA PIA programı aracılığıyla bana daha fazla engelleme yaptı. Ama bu da botumu durdurmaz, sadece işini zorlaştırır."

Elon Musk, geçen ay bir açıklamasında seyahat takvimini takip eden sosyal medya hesaplarının kendisi için bir güvenlik meselesi haline geldiğini söylemişti. (Sputnik)

 


Yorum Yazın