El Salvador Lideri Nayip Bukele: "Ah Türkiyem!"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
El Salvador Lideri Nayip Bukele: "Ah Türkiyem!"
Abone ol
Osmanlı torunu El Salvador Devlet Başkanı Nayip Bukele, Türkiye ziyareti öncesi ve sonrası birçok Türkçe paylaşım yapmıştı. Bukele'den bir paylaşım daha geldi.

El Salvador Devlet Başkanı Nayip Bukele,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetine icabet ederek geçen hafta Türkiye ziyareti gerçekleştirdi.

Nayip Bukele, ziyaret öncesi ve ziyaret esnasında Twitter hesabından Türkçe mizahi paylaşımlar yaptı.

Bukele, bu kez mizahi paylaşım yapmadı fakat Türkiye sevgisini ve ziyareti özeti niteliğinde bir videoyu Türkçe not düşerek paylaştı:

 "Ah Türkiyem! Güzel insanların güzel ülkesi…Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetine, Osmanlı İmparatorluğu’nun hazinesine bu denli sahip çıkılmasına şahit olmak beni hem mutlu etti hem de gururlandırdı…"

Osmanlı torunu ve en havalı diktatör

Nayip Bukele, 20. yüzyılın başında Filistin'in Kudüs topraklarından Osmanlı pasaportuyla Güney Amerika'ya göç etmiş bir aileden geliyor.

Nayip Bukele, ülkesindeki muhalif grupların kendisine "diktatör" eleştirisinde bulunmasından sonra Twitter biyografisinde "Dünyanın en havalı diktatörü" yazmıştı.

Bukele'nin şu an Twitter biyografisinde ise "El Salvador'un CEO'su" yazıyor. Bukele'nin liderliğindeki El Salvador, Bitcoin'i yasal para birimi olarak kabul eden ilk ülke olma özelliğini taşıyor.

 

 


Yorum Yazın