3 dakikalık video ile özetledi

Ekrem İmamoğlu'nun İBB Başkanlığında 3. yılı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Ekrem İmamoğlu 2019 yılında tekrarlanan seçimle  3 ayda 2 kez İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmişti. İmamoğlu İBB Başkanlığının 3. yılında 3 dakikalık bir video paylaştı. 

Ekrem İmamoğlu İBB Başkanlığının 3. yılında 3 dakikalık bir video paylaştı.İmamoğlu bu video ile bu güne kadar olan icraatlerini ve süren vaadlerini İstanbullulara hatırlattı. 

Ne olmuştu?

Cumhuriyet Halk Partisi'nden aday gösterildiği 2019 Türkiye yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak 17 Nisan 2019'da seçimi kazanıp göreve başlasa da, AK Parti'nin itirazları ve Yüksek Seçim Kurulunun aldığı kararlar sonucu İstanbul seçimleri iptal edildi. İmamoğlu  6 Mayıs 2019'da görevden alındı. 23 Haziran'da yenilenen seçimi de büyük bir halk desteğiyle kazanan İmamoğlu, 27 Haziran 2019 tarihinde mazbatasını alarak göreve başladı. 

800 binden fazla oy farkıyla kazanmıştı

 31 Mart'taki yerel seçimleri 13 bin 729 oy farkla kazanan İmamoğlu, ikinci seçimde ise rakibi Cumhur İttifakı'nın AK Partili adayı Binali Yıldırım'ı yaklaşık 800 bin oy farkla geçmişti. 


Yorum Yazın