Uzmanına Sorun;

Eğlence mekanlarında yılbaşı hijyenine DİKKAT!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eğlence mekanlarında yılbaşı hijyenine DİKKAT!
Abone ol
Yeni yıl gecesi eğlence yerlerinde hijyen nasıl sağlanacak?

Yılbaşı gecesi, insanların sevdikleriyle bir araya geldiği, yeni başlangıçlara karar verdiği ve umutlarını tazelediği dönemdir. Bu geceyi evde geçirmek isteyenlerin yanı sıra, dışarıda bir restoran veya kafede geçirmeyi tercih edenler de oluyor.

Okuyucularımızın bu konudaki sorularını Nilco Türkiye Pazarlama ve İş Geliştirme Müdürü Hakan Mete yanıtladı;

Yılbaşı gecesi insan sirkülasyonunun en çok yaşandığı mekanlardan olan restoran ve kafelerde doğru hijyen planı oluşturulması gerekli, “Yılbaşı gecesi, özellikle yeme-içme mekanlarına büyük talep oluyor. Ekonomik anlamda da bu fırsatı kaçırmak istemeyen mekanlar, yaptıkları özel programlar ve menüler ile bu geceyi misafirleri için de özel kılmaya çalışıyor. Tabi içerisinde bulunduğumuz pandemi döneminde her şeyin yanı sıra hijyen konusunda çok dikkatli önlemler almak gerekiyor.

Restoran ve kafelerin mutfak bölümü birden fazla kişinin bir arada bulunduğu ve birçok ekipmanın birlikte kullanıldığı kısımdır. Bu alandaki zemin ve duvarların tümünün temizliği oluşturulmuş olan hijyen planına göre yapılmalı ve dezenfekte edilmelidir. Kişisel hijyen bu bölüm çalışanları için en yüksek düzeyde olmalıdır.

Pandemi nedeni ile ürün servisleri belirlenen kriterlere göre yapılmalı ve mekanın dış kısımları ortam dezenfektasyon aracı ile dezenfekte edilmelidir. Mekanda yer alan zeminler, duvarlar, masalar, sandalyeler, servant takımları, çay-kahve makineleri, havalandırma-klima filtreleri, çöp kovaları düzenli olarak temizlenip dezenfekte edilmelidir. Pandemi nedeni ile ortam dezenfektasyonu sürekli yapılmalı ve hava sirkülasyonu belirli aralıklarla sağlanmalıdır.  Sigara içme noktalarında ise sosyal mesafe kuralına dikkat edilmeli, alanda bulunan küllükler ve çöp gibi üniteler dezenfekte edilmelidir.”

Tuvaletlerde Sıkı Hijyen Gerekiyor

“Gün içerisinde ve gece boyunca sürekli kullanılmakta olan tuvaletlerin tümü, yüksek düzeyde bulaşı riski taşımaktadır. Bu noktalar mekanlardaki en kritik ve kesinlikle hijyenin çok üst düzeyde olması gereken yerlerdir. Bu alanda oluşan mikropları ve kirleri bulaştırmamak için eller çok iyi dezenfekte edilmelidir. Mikro organizmaların sayısını hastalık bulaştırıcı seviyenin altına indirmek için el dezenfektanı ve antibakteriyel sabunlar kullanılmalıdır. Tuvaletlerin içlerinin, klozet içi ve kapaklarının, sifon kollarının, el ile dokunulan kapı kolları, çeşmeler ve sabunlukların, zeminlerin, lavaboların, çöp kovalarının ve havalandırma filtrelerinin dezenfektasyonu titizlikle yapılmalıdır. Ayrıca pandemi nedeni ile de ekstra ortam dezenfektasyonu yapılmalıdır.”


Yorum Yazın