Trilyonerler Kulübü!..

Değeri 1 trilyon doları aşan şirketler listesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Değeri 1 trilyon doları aşan şirketler listesi
Abone ol
Dünyanın en değerli teknoloji şirketleri listesinin ilk beşinde yer alan 5 şirket de ABD'den. ABD'li 5 şirketin arasına giren tek şirket ise Suudi Arabistan'ın petrol şirketi Saudi Aramco...

Piyasa değeri 1 trilyon doları aşan ABD'li teknoloji şirketleri arasına bir yenisi eklendi. ABD'deki davadan olumlu sonuç alan Facebook'un piyasa değeri 1 trilyon doların üzerine çıktı. Facebook trilyonerler kulübünün beşinci üyesi oldu. İşte Facebook'un yükselişi ve trilyonerler kulübünün diğer üyeleri...

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki açılan tekel davası Facebook lehine sonuçlanınca şirketin hisseleri yüzde 4'ten fazla değer kazanmıştı.

Hisse başına 355.64 dolarla günü kapatan Facebook böylece trilyonerler kulübüne girmiş oldu. İlk kez 2012 yılında 104 milyar dolar değerlemeyle borsaya açılan Facebook 9 yıl içerisinde değerini 10'a katlamış oldu.

Şirketin kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg'in serveti de 5 milyar dolar artarak 128 milyar dolara yükseldi. Bu artış Zuckerberg'i dünyanın en zengin 4. kişisi haline getirdi.

ABD merkezli teknoloji devlerinden oluşan trilyonerler kulübünün şimdilik 5 üyesi bulunuyor.
İşte trilyonerler kulübü

Apple: 2 trilyon 249 milyar dolar
 
Microsoft: 2 trilyon 24 milyar dolar

Amazon: 1 trilyon 727 milyar dolar

Alphabet Inc(Google'ın çatı kuruluşu): 1 trilyon 668 milyar dolar

Facebook: 1 trilyon 8 milyar dolar

Dünya genelinde milyarderler kulübünün 1 diğer üyesi bulunuyor.

Suudi Arabistan'ın resmi petrol şirketi Saudi Aramco'nun 1 trilyon 869 milyar dolar değeri bulunuyor. Ancak Saudi Aramco'nun çok küçük bir hissesi borsada işlem görüyor.


Yorum Yazın