Dakar Rallisi detayları belli oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dakar Rallisi detayları belli oldu
Abone ol
Suudi Arabistan’da 1 ila 14 Ocak tarihlerinde düzenlenmesi planlanan 44. Dakar Rallisi’ne ilişkin detayları açıklandı

Suudi Arabistan’da 1 ila 14 Ocak tarihlerinde düzenlenmesi planlanan 44. Dakar Rallisi’ne ilişkin detaylar bu sabah açıklandı. Fransa’dan Stephane Peterhansel, Arjantinli Kevin Benavides, ABD’li Austin Jones ve Rus Dmitri Sotnikov gibi favoriler sunumda hazır bulundu.

Açıklanan bilgilere göre, yoklama Cidde’de yapılacak ancak işlerin ciddileşeceği yer Hail yakınları olacak. Başkent Riyad dinlenme gününe ev sahipliği yaparken final için gözler yeniden Cidde’ye çevrilecek.

Düzenlemeleri sonuçlandırmak için yıllarca süren tartışmaların ardından Dakar, kros ralli için FIA ve FIM Dünya Ralli Şampiyonaları’nın bir parçası olacak.

2022 sezonunda 5 etaptan oluşan bu yarışmanın düzenleyicisi Amaury Spor Organizasyonu (A.S.O.) olarak belirlendi.

Dakar’ın enerji dönüşümü taahhüdünde, Dakar Gelecek (Dakar Future) planının tanıtımı önemli bir dönüm noktası oldu. Bu kapsamda FIA tarafından alternatif yakıtlarla çalışan otomobiller için T1-Ultimate kategorisi oluşturuldu.

Yarışta yer alacak 430 araç ve Dakar Classic'in ikinci edisyonunda yer alacak 148 ekip, 30 ve 31 Aralık tarihlerinde Cidde'de teknik ve idari incelemelerden geçecek.


Yorum Yazın