Cumhuriyet Gazetesi’nde neler oluyor?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhuriyet Gazetesi’nde neler oluyor?
Abone ol
Ankara Muhalifi, Cumhuriyet Gazetesi’ndeki kabuk değişikliğini ve gazete koridorlarında konuşulanlara dair ses getirecek bir yazı kaleme aldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu unsurları arasında yer alan; 7 Mayıs 1924 doğumlu Cumhuriyet Gazetesi’nin bugün geldiği durumu görünce insanın içi parçalanıyor. Cumhuriyet Gazetesi’nin şu anki imtiyaz sahibi kuruluşu Cumhuriyet Vakfı. Gazetenin 15 bine kadar düşen bayi satışlarını reklam gelirleri düşmesin diyerek daha yüksekmiş gibi gösteren de yine bu vakıf.  

Vakıf adına yetkin olan isim ise Prof. Dr. Nurettin Sözen’in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemindeki genel sekreteri, eski Turizm Bakanlarından Alev Coşkun (87). 

Cumhuriyet Gazetesi’ne yakın kaynaklardan öğrendiğimize göre Alev Coşkun ismi, geçmişte İlhan Selçuk tarafından yönetim ve karar mekanizmalarından daima uzak tutulmuş.  

Bu ismin İBB genel sekreterliği görevinden Sözen tarafından alındığını da ekleyelim. 

Kendisini Cumhuriyet ve Atatürk sevdalısı olarak ifade eden Alev Coşkun; Cumhuriyet Vakfı Başkanı olmasının yanı sıra Ülker Grubu’nun da maaşlı Danışma Kurulu üyesi. 

Coşkun’un 2018 yılında vakıf başkanlığına gelişinin öyküsünün de ilginç olduğu söylenir. Doğu Perinçek’in aracılığıyla Külliye’den icazet alan Alev Coşkun’un vakıf üyeliğine gelmesini takiben diğer vakıf üyelerinin de Perinçek' e yakın isimler olması da tuhaf bir ayrıntı. 

Yazının tamamını okumak için tıklayınız.


Yorum Yazın