Cumhuriyet Gazetesi'nde deprem: 8 kişi işten çıkartıldı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhuriyet Gazetesi'nde deprem: 8 kişi işten çıkartıldı!
Abone ol
Cumhuriyet gazetesinde işten çıkarmalar başladı. Sekiz çalışanın görevine son verildi

Cumhuriyet Gazetesi'nde tenkisat şoku yaşanıyor. Gazetede görev yapan 8 ismin işine son verildi.

Görevine son verilen isimler arasında sendikaya yakın olan Vedat Arık, Rüya Özkalkan ve Hilal Köse'nin de bulunduğu öğrenildi.

Ayrıca yazı işlerinde çalışan ekibinde komple istifa edeceği söyleniyor.

İşten çıkarılmaların gazeteyle sendika arasında yapılan toplu sözleşmenin ardından gelmesi dikkat çekti. 

Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya'nın işten çıkarmalardan haberi olmadığı bildirildi.

TGS ile toplu sözleşme imzalandıktan 2 hafta sonra 8 gazetecinin işten çıkarıldığı Cumhuriyet gazetesi önünde gazeteciler açıklama yaptı, "Kararı tanımıyoruz" dedi

Cumhuriyet Gazetesi Yayın Koordinatörü Serkan Ozan, "İşten çıkarma kararını tanımıyoruz, Alev Coşkun, Işık Kansu, Adnan Arslan ve Osman Özer'i derhal istifaya davet ediyoruz" açıklamasını yaptı. 

Cumhuriyet gazetesi, 2 hafta önce Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile 18 yıl sonra yaptığı toplu sözleşmenin ardından, 29 Kasım Salı günü 8 sendikalı gazeteciyi işten çıkardı. TGS'nin çağrısıyla Cumhuriyet önünde açıklama yapan gazeteciler "ekonomik gerekçeler" savını kabul etmediklerini belirtti, "Cumhuriyet'i yönetme yetisine ve ilkelerine sahip olmayan Alev Coşkun, Işık Kansu, Adnan Arslan ve Osman Özer'i derhal istifaya davet ediyoruz" dedi.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya, kararı kınadığını söyleyerek sözlerine şöyle devam etti:

“Ben 29 Temmuz 2021 tarihinde Cumhuriyet Gazetesinde 28 yıldır onurlu gurulu bir meslek hayatımı ortaya koyarak istifa kararı aldım. Bu karar bana Alev Coşkun’un çalışma arkadaşlarını sendikadan istifa ettireceksin ya da genel yayın yönetmenliğini bırakacaksın tehditinden dolayı olmuştu. Ben de çalışma arkadaşlarımdan yana olduğumu belirterek istifa ettim. Ancak çalışma arkadaşlarımın büyük desteğiyle 3 gün sonra geri döndüm. Ve 4 ay sonra toplu sözleşme imzalandıktan sonra Alev Coşkun ve şirket yönetimi ekibimde yer alan 8 tane arkadaşımı işten kovma kararı aldılar. Benim bilgim ve dahilim olmadan, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyelerinin bilgis olmadan, Cumhuriyet Vakfı Yürütme Kurulu üyelerinin büyük çoğunluğunun bilgisi dahilinde olmayan bu işlemi kınıyorum. Arkadaşlarımın yanındayım, görevimin de başındayım. Her gün Türkiye’nin en iyi gazetesini yapacağım ve arkadaşlarım geri dönene kadar bütün meslektaşlarımla birlikte TGS’nin desteğiyle bu gazeteyi çıkaracağız.”


Yorum Yazın