Cumhurbaşkanı Erdoğan: Curcuna masasını bir değil, birkaç aday çıkartabilecek kapasitede görüyorum

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Curcuna masasını bir değil, birkaç aday çıkartabilecek kapasitede görüyorum
Abone ol

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Masada 6 kişi var, masanın altında da bir tane. Bu ne demektir? Toplam 7. Her kafadan bir sesin çıktığı bu curcuna masasını bir değil, birkaç aday çıkartabilecek kapasitede görüyorum. Seçim tarihine kadar hiç değilse bu kadarını becerirler herhalde” dedi.

Kocaeli’de düzenlenen törende vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Darbe girişimleri dahil, her yöntemi denediler ama milletimizle birlikte hazır mıyız? Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. İşte bu güçlü iradeyi yenemediler, yenemeyecekler. İşte şuanda bu meydanda resmi rakam, hamd olsun 70 bin kişi var. Türkiye’nin gelişmesinden, kalkınmasından, büyümesinden rahatsızlık duyan, iç ve dış çevrelerin hepsi de ümitlerini 2023’e bağlamışlar. Son dönemde küresel ekonomik krizin ülkemize olan yansımalarının yol açtığı sıkıntılardan cesaret aldılar. Ekonomideki toparlanma gecikirse milletimizi bu kutlu yürüyüşten vazgeçireceklerini sandılar. Türkiye’nin siyasi, askeri, diplomatik olarak en güçlü dönemini yaşadığı süreçten geçtiğimiz için başka bir sermayeleri de zaten yok. Sırtlarını sıvazlayan büyükelçileri, farklı kimliklerle etraflarına doluşturdukları 5. kol elemanları, FETÖ’sünden, PKK’sına tüm terör örgütlerinin uzantıları kifayetsiz ve kimliksiz siyaset tüccarları, velhasıl Türkiye’nin ve bu kardeşinizin tüm düşmanları, bunlar gaz verdikçe coşuyorlar. Bizim aşkımız birilerininkine benzemez. Biz farklıyız ve bu aşkımızı da kimse gölgeleyemez” diye konuştu.

“Seçim tarihine kadar hiç değilse bu kadarını becerirler herhalde”

”Gerçi hala kendi aralarında anlaşıp cumhurbaşkanı adayı çıkartamadılar” diyen Erdoğan, “Masada 6 kişi var, masanın altında da bir tane. Bu ne demektir? Toplam 7. Her kafadan bir sesin çıktığı bu curcuna masasını bir değil, birkaç aday çıkartabilecek kapasitede görüyorum. Seçim tarihine kadar hiç değilse bu kadarını becerirler herhalde. Şaka bir yana, bu en kritik döneminde Türkiye’nin önünü kesmek için gösterilen canhıraş ve bir o kadar da trajikomik gayretleri herkes gibi bizde izliyoruz. Kardeşlerim Allah kimin hangi niyete sahip olduğunu, kimin kiminle yürüdüğünü biliyor. Biz işimize bakıyoruz, onlar ne yaparsa yapsınlar. Biz bu tezgahla ilk defa karşılaşmıyoruz. İstanbul’a büyükşehir belediye başkanı seçildiğimiz dönemden itibaren, kendimizi bitmek tükenmek bilmeyen bir mücadelenin içinde bulunduk. Ne dediler, ‘Muhtar bile olamaz.’ Bu manşetleri attılar. Sevinç naraları attıkları bir dönemden çıktık, ülkenin önce başbakanlık görevine geldik, ardından halkın oyuyla seçilen ilk cumhurbaşkanı olduk. Yetmedi, üstüne bir de yönetim sistemini değiştirip, tekrar cumhurbaşkanı seçildik. Bütün bu mücadeleyi milletimiz için verdik, milletimizle birlikte verdik” şeklinde konuştu. (İHA)

Kaynak: T24


Yorum Yazın