Seyirciler dans ederek elektrik üretecek

Coldplay'den çevre dostu turne

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Coldplay'den çevre dostu turne
Abone ol
Coldplay, 10 ülkeyi kapsayacak turnesinde konserleri için gerekli olan elektriği seyircilerin zıpladığında enerji üreten bir dans pistinden elde edecek.

İngiliz müzik grubu Coldplay, İklim değişikliğinin dünyaya etkiileri yüzünden 2019'da dünya turuna çıkmama kararını duyurmuştu. Coldplay, 10 ülkeyi kapsayacak çevre dostu bir turne düzenleyeceğini açıkladı.

Konserleri düzenlemek için gereken elektrik seyirciler zıpladığında enerji üreten bir dans pistinden sağlanacak. Pistte ayrıca, kinetik enerji üreten bisikletler de yer alacak. Bunun dışında grup, 2022'de düzenleyeceği turne kapsamında satılan her bilet için bir ağaç dikecek.

Coldplay solisti Chris Martin BBC'ye verdiği röportajda, "Zıplayın dediğimizde buna gerçekten ihtiyacımız olacak çünkü yoksa tüm ışıklar sönecek. Tüm gösteri yenilebilir enerji ile yürüyecek" dedi. Konserde, elektrik üreten dans pisti için ise otomotiv devi BMW ile işbirliği yapıldığı ve alanda yer alan pillerin geri dönüştürülmüş atık yağ, güneş enerjisi ve insan hareketi ile şarj edildiği, ekstra enerjinin ise tekrar pillere aktarılabileceği açıklandı.

Daha önce Coldplay'in sürdürülebilir ve çevre açısından güvenli bir yol bulana kadar bir daha turneye çıkmayacağını söyleyen Martin, grubun karbon ayak izini azaltmak için 12 maddelik bir plan hazırladığını ve dünya turuna hazır olduklarını söyledi.

Chris Martin, konser verilecek ülkelere özel jetlerde uçmaya devam etmesi konusunda ise "Elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz ve mükemmele ulaşamadık. Bu konuda tepki veren insanlar haklılar. Dolayısıyla buna karşı bir savunmamız yok" dedi.

Grubun 2016 ve 2017’de gerçekleşen konserlerine 5,4 milyon kişi katılmıştı. Bu, onu tüm zamanların en büyük turlarından biri haline getirmişti.

Müziği ne zaman bırakacaklarını duyurdular

Coldplay grubunun solisti Chris Martin, üç albüm sonra grubun müzik yapmayı bırakacağını açıkladı. Martin, grup olarak konserlere devam etmek istediklerini belirtti. The Independent’ta yer alan habere göre, Coldplay dokuzuncu albümü "Music of the Spheres"i çıkarırken Chris Martin, bundan sonra yalnızca üç albüm daha çıkarmayı planladıklarını söyledi.

 

 

 


Yorum Yazın