Çin, Tayvan çevresindeki askeri tatbikatını uzattı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çin, Tayvan çevresindeki askeri tatbikatını uzattı
Abone ol
Çin, Pelosi'nin ziyaretinin ardından adanın etrafındaki 6 noktada tatbikat yapmaya başlamıştı

Çin, Tayvan adasının yakınlarında yeni bir tatbikat başlattığını duyurarak, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin geçen haftaki Taipei ziyaretinin ardından baskılarını artırmaya devem edeceğinin sinyallerini verdi. 

Çin Halk Kurtuluş Ordusu, "Tayvan yakınlarında havada ve suda" anti denizaltı ve deniz hedeflerini vurma tatbikatları yapıldığını duyurdu. Açıklamada askeri tatbikatların tam olarak nerede yapıldığı ile ilgili bir bilgi paylaşılmadı. 

Çin, Pelosi'nin ziyaretinin ardından ülkeyi hilal şeklinde saran 6 noktada başlattığı büyük tatbikatların pazar günü sona ereceğini duyurmuştu. Pazartesi günü yapılan açıklamada bugün yapılan tatbikatların geçen haftakilerin bir parçası olup olmadığıyla ilgili bilgi paylaşılmadı.

Tayvan Savunma Bakanlığı, adanın etrafında Çin savaş uçakları ve savaş gemileri tespit ettiklerini duyurmuştu.

Çin Komünist Partisi'nin yayın organı Global Times'ın eski editörü Hu Xijin, pazar günü yaptığı paylaşımda tatbikatların devam edeceğini söylemişti. Pazar günü Çin Halk Ordusu, Tayvan etrafında ortak ateş gücü ve uzun menzilli füze denemeleri yaptığını bildirmişti. 


Yorum Yazın