Canan Kaftancıoğlu: CHP, Kürt sorununu çözecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Canan Kaftancıoğlu: CHP, Kürt sorununu çözecek
Abone ol
Canan Kaftancıoğlu, katıldığı bir Youtube programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kaftancıoğlu, CHP'nin Kürt sorununu parlamentoda çözeceğini söyledi.
Haber Videosu

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Ekşi Sözlük'ün Youtube kanalı olan "Pena"da Zeynep Uzun'un sorularını cevapladı.

Zeynep Uzun, Canan Kaftancıoğlu'na CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun  "Bu ülkeye demokrasi gelecekse bunun yolu Diyarbakır'dan geçer" sözlerini hatırlatarak partisinin masada olacağı yeni bir çözüm süreci olup olmayacağını sordu.

Canan Kaftancıoğlu, CHP'nin bu ülkedeki bütün sorunların çözümünde vaat veren ve iddialı bir parti olduğunu söyledi. Kaftancıoğlu, ülkedeki çözülmesi gereken sorunlarından bir tanesinin Kürt sorunu olduğunu ve CHP'nin bunun çözeceğini söyledi.

Zeynep Uzun, Kaftancıoğlu'na hala bir "Kürt sorunu olduğunu düşüyor musunuz?" sorusunu yöneltti.

Kürt sorunu yok demek gerçekliği kabul etmemek demektir

Canan Kaftancıoğlu, toplumsal barışla birlikte Kürt sorunu olduğunu ve buna yok demenin gerçekliği kabul etmemek olduğunu ifade etti. Kemal Kılıçdaroğlu'nun ve CHP'nin yıllardan beri bunu söylediğini ifade eden Kaftancıoğlu, ülkedeki tüm sorunların çözümünün parlamento çatısı altında çözüleceğini vurguladı.

Canan Kaftancıoğlu, siyasi partiler yasasının değiştirilerek ülkedeki yüzdelik dilimlerin parlamento çatısı altında temsil edilip sorunların çözülmesi gerektiğini ifade etti. Kaftancıoğlu, ülkedeki siyasi iktidarın sorunları çözmek isterse parlamento çatısı altında çözebileceğini fakat sorunları çözmek yerine kendi iktidarının bekasını için sorunları kullanabileceğini söyledi. Kaftancıoğlu, CHP'nin sorunları herkesin barışacağı bir şekilde çözeceğini dile getirdi.

Zeynep Uzun, Kaftancıoğlu'nun Diyarbakır vurgusunu bir Kürt sorunu olarak değerlendirdiğini belirterek iktidarın tekrar yeni bir çözüm süreci başlatması halinde destek verip vermeyeceklerini sordu. Canan Kaftancıoğlu şu yanıtı verdi:

İktidar başlatamaz. Demokrasiye inanmayan insanların demokrasi getirmesi mümkün değildir. CHP başlatmayacak çözecek. CHP'nin iktidarında bu ülkenin 5 ana sorununu çözmek için yol haritası çok net göreceksiniz.


Yorum Yazın