Ekonominin güler yüzü Buse Biçer Akbaş

Buse Biçer: Bazen düze çıkmak için dibi görmek gerekir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Buse Biçer Akbaş ile gazeteciliği, ekran yüzü olmayı, gündemini ve ekonomiyi konuştuk. Uzun süre aynı kurumda çalıştığı Muharrem Sarıkaya olayını da sorduk.

O ekran yüzü, moderatör, gazeteci, ekonomi uzmanı ve şimdi de girişimci yönü ile sektörün önemli ismi Buse Biçer Akbaş. Haberlerin ve ekonominin  tanınan ismi Buse Biçer Akbaş’ı bir süredir tv ekranlarında göremiyoruz ama o çalışmalarına son hızla devam ediyor. Hatta diyor ki, “kurumsal kölelik’te  vakit bulamadığım her şeyi aldım gündemime…”

Muhalif.ten Gülru Çongar Gezen’in sorularını yanıtlayan Buse Biçer Akbaş ile gazeteciliği, ekran yüzü olmayı, gündemini ve gündemimiz ekonomiyi konuştuk. Bir de uzun süre aynı kurum çatısı altında çalıştığı o ismin tavrını- Muharrem Sarıkaya olayını sorduk. 

İşte röportajın öne çıkan bazı başlıkları;
Hakkında:
-Tüm önemli haber kanallarında yer aldım ama meslek hayatımın yarıdan fazlası Ciner Medya’da geçti.  Ekranları bırakırken herkes çok şaşırdı ama geleneksel medyada bir virgüle ihtiyacım vardı. Dijitalleşen dünyaya ayak uydurdum bu süreçte. Eşimle beraber Youtube’dayız…. 
-Stratejik iletişim danışmanlığı yapıyorum ama bu kurumsal iletişim ile karıştırılmamalı… 
-Hiç iki yüzlü olmadım, ekranda neysem dışarıda da oyum. 
Sektöre dair:
-Ben iletişim değil siyaset mezunuyum ama İletişim fakültelerinde ders verdim. Ekonomi, politika, dış politika, hukuk, yeni medya vs. birçok konuya hakim olmak gerek ama en az birini çok iyi bilmeden uzmanlaşmadan gazeteci, televizyon habercisi olunmaz…
-Mesleğe yeni başlayacak olan arkadaşlar; Bu işin 7/24’ü yok daha fazlası var. Çok kişi spiker olmak istiyor ama işin mutfağı muhabirlik. Her iş gibi bu işte de mutfağı bilmezseniz sabun köpüğü olursunuz... 
-Her fırsat fırsat olmuyor, yürüyen merdivene dikkat, bir anda durabilir, basamakları tek tek çıkmak önemlidir. Mesleğe başladığımda uzun süre para kazanamadım, bülten sunarken muhabirliği bırakmadım, kanalda işim bitti sokağa habere çıktım. Ama bunları zevkle yaptım, içimden geldi zaten zorla kimse yaptıramaz. 
Ekonomi:
-Bazen çıkmak için dibi görmek gerek ama asıl soru biz dibi yaşıyor muyuz yoksa daha da dibi var mı?
-Dünya ekonomisi de iyi değil, pandeminin getireceklerini biliyorduk; Enflasyon ve Borçluluk. 
-Artık dışarıya üretim yapmadan geçinmek zor ve paradan para kazanma dönemi bitti.
Muharrem Sarıkaya olayı:
-Habertürk yönetimini tepkisinden dolayı takdir ediyorum.  Olayın gündemde kalması ve sıcak tutulması lazım o nedenle bu soruya teşekkür ediyorum...

Röportajın tamamını aşağıdaki linten izleyebilirsiniz. 

https://youtu.be/pdtCc2394yk


Yorum Yazın