Araştırma:

Britanya’da Başbakanlık yarışında Liz Truss, Rishi Sunak’ın önünde görünüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Britanya’da Başbakanlık yarışında Liz Truss, Rishi Sunak’ın önünde görünüyor
Abone ol
Anket, iki aday yerine Boris Johnson’ın devam etmesini tercih ettiğini söyleyenlerin oranının yüzde 63 olduğunu da gösterdi

Britanya’da Muhafazakâr Parti’nin yeni lideri ve yeni başbakanın belirleneceği seçimde oy verme işlemlerinin sona ermesine günler kala yapılan anket, Dışişleri Bakanı Liz Truss, eski Maliye Başkanı Rishi Sunak’tan 22 puan önde olduğunu gösterdi.

The Guardian’da yer alan habere göre, Britanya’da Muhafazakâr Partililer arasında yeni lider ve başbakanın yapacağı seçim 2 Eylül’de sona erecek.

Observer’ın yaptığı bir anket, Dışişleri Bakanı Truss’a desteğin yüzde 61, Sunak’a olan desteğin yüzde 39 olduğunu gösterdi.

Öte yandan yapılan anket, iki aday yerine Boris Johnson’ın devam etmesini tercih ettiğini söyleyenlerin oranının yüzde 63 olduğunu da gösterdi.

Muhafazakâr Parti’de liderlik yarışı

İngiltere’de Muhafazakâr Parti liderliği yarışı Dışişleri Bakanı Truss ve eski Maliye Bakanı Sunak arasında geçecek.

Adaylar, 7 Temmuz’da Muhafazakâr Parti liderliğinden istifa eden Johnson’ın yerini almak için mücadele veriyor.

Parti liderliği için 20 Temmuz’da yapılan oylamada, Sunak 137, Truss 113 oy almıştı.

Partinin yeni lideri, 5 Eylül’de belli olacak

Ülke çapında yaklaşık 160 bin Muhafazakâr Parti üyesi, yeni başbakanı ve partinin yeni liderini, sona kalan 2 aday arasından seçecek.

Oylamanın ardından Johnson sonrası partinin yeni lideri ve Başbakanlık Konutu 10 Numara’nın yeni sakini, 5 Eylül’de açıklanacak.

Kaynak: T24


Yorum Yazın