Börülce Piyazı Tarifi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Börülce Piyazı Tarifi
Abone ol
Nazım Usta'dan günün yemek tarifi

1 su bardağı kuru börülce 
1 limonun suyu
2 çorba kaşığı nar ekşisi 
1 çay bardağı zeytinyağı 
1 demet maydanoz 
1 demet taze soğan 
Tuz

Yapılışı
Börülceleri bir gece önceden biraz tuz eklediğiniz suda ıslatın. Ertesi gün üzerine biraz daha su ilave edip kısık ateşte yumuşayana kadar haşlayın ve süzün. Geniş bir kabın içinde limon suyu, nar ekşisi, zeytinyağı ve tuzu iyice karıştırın. Börülceler soğumadan, bu karışıma ekleyerek harmanlayın. İnce kıyılmış maydanoz ve taze soğanla karıştırın. Soğuması için 15-20 dakika buzdolabında beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
 


Yorum Yazın