"Yalanı ilk söyleyen kazandı"

Binali Yıldırım'dan İstanbul seçimleri açıklaması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Binali Yıldırım'dan İstanbul seçimleri açıklaması
Abone ol
AK Partili Binali Yıldırım, 2019 yılında gerçekleşen ve CHP'nin kazandığı İstanbul'daki yerel seçim hakkında konuştu.

AK Parti Genel Başkanvekili ve Türkiye Cumhuriyeti'nin son Başbakanı Binali Yıldırım, 2019 yılında gerçekleşen İstanbul'daki yerel seçimler hakkında konuştu. 2019 Mart ayında gerçekleşen seçimler YSK tarafından iptal edilmişti. Fakat YSK sadece Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı yarışı için bu kararı vermişti. Söz konusu seçim Haziran ayında tekrarlanmıştı. CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu, tekrarlanan seçimleri 800 binden fazla oy farkı ile kazanmıştı

Binali Yıldırım, İstanbul'da yarıştığı seçimler için "yalanın siyaseti başroldeydi" dedi. Lügatinde yalanın olmadığını belirten Yıldırım, bundan uzak durduğunu ifade etti.

Binali Yıldırım'ın konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Sanal alemde haberleşmek isteyen, fikirlerini beyan etmek isteyen ve bizim fikirlerimizi öğrenmek isteyen milyonlar var. Ben bunu İstanbul seçimlerinde yaşadım. İstanbul seçimlerinde yalanın siyaseti başroldeydi. Sosyal medyada yalanı ilk söyleyen kazandı. Yalan da bizim lügatimizde, siyasetimizde yer almadığı için biz uzak durduk. Sosyal medya sorumsuz medya değildir, sanal alem yalan alem değildir. Bunlara dikkat etmemiz lazım. İşin etik yanları da tabiatıyla önemli. Yani her şey kazanmak olmamalı ama etik değerleri yok sayarak kazanmanın bu ülkeye de faydası yok, kazanana da bir faydası olmaz."

Sosyal medyanın toplumları mobilize etme, hareketlendirme ve kanaat oluşturmada çok etkin hale geldiğinin altını çizen Yıldırım, "Dolayısıyla bu araçlardan, bu platformdan sızlanmak yerine bu araçları en iyi, en etkin şekilde kullanmanın yollarını daha çok bulmamız lazım. Burada donanımımız, mücadele ederken aynı araçlarla olmazsa buradan sonuç alamayız.

Dolayısıyla sosyal medyayı en etkin şekilde kullanmamızın yolu da yine bu Başkanlığımızın yapacağı faaliyetlerden geçiyor."

Süleyman Soylu, ağladığını açıklamıştı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir TV programında  İstanbul seçimlerini kaybetmediklerinden sonra ağladığını dile getirmişti. Soylu şunları ifade etmişti:

İstanbul seçimini kaybettik, ben üzüldüm. Bunu da burada ilk kez söyleyeyim ağladım da… İstanbul seçimini kaybettiğimizde ağladım.


Yorum Yazın