Bilgi Üniversitesi Uluslararası yarışmada birinci oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bilgi Üniversitesi Uluslararası yarışmada birinci oldu
Abone ol
The Solution platformu, Uluslararası Online Arabuluculuk Yarışması'nda yarışmayı kazanan İstanbul Bilgi Üniversitesi Arabuluculuk takımını tebrik etti.

The Solution projesi kapsamında oluşturulan İstanbul Bilgi Üniversitesi Arabuluculuk Takımı, ADRODR International tarafından düzenlenen yarışmada Arabuluculuk kategorisinde şampiyon oldu. 

Koçluğunu Ferda Canözer Paksoy'un yaptığı takımda İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri Helin Erol, Ilgaz Duman, Ayşegül Dağhan yarıştılar. 

Yarışmaya ilk kez bir Türk takımı katıldı ve birinci olmaya hak kazandı. 

The Solution nedir? 

The Solution, 2021 yılında Avrupa ile Asya’yı buluşturan İstanbul’da kuruldu. Merkezinin konumundan ilham alan The Solution, hem Türkiye’de hem de uluslararası alanda, alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerinin “değişen ve hızla gelişen dünyaya entegre” bakış açısıyla geliştirilmesine ve sürdürülebilir, verimli anlaşmalara ulaşılmasına katkı sağlayacak bir platformdur. 

  İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi bünyesinde kurulan The Solution, alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemleri alanındaki iyi uygulama örneklerini ve gelişmeleri takip etmeyi, Türkiye’deki ve bölgedeki ihtiyaçlar çerçevesinde bu alanda çözümler geliştirebilmeyi, bu yöntemlerin kullanımını yaygınlaştırmayı ve teşvik edebilmeyi amaçlamaktadır. 


Yorum Yazın