Beşiktaş 1-4 Sporting CP

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Beşiktaş 1-4 Sporting CP
Abone ol
Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda Portekiz temsilcisi Sporting Lizbon'a 4-1 kaybetti.

Temsilcimiz Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda Portekiz ekibi Sporting Lizbon'u ağırladı.

Maça Beşiktaş baskılı başlasada 15. dakikada Sporting'in stoperi Coates, kornerden gelen topu ağlara gönderdi ve durumu 1-0'a getirdi.

Golden sonra oyuna hızlı dönen Beşiktaş, 24. dakikada Larin ile durumu 1-1'e getirdi.

Ancak bu sevinç uzun sürmedi ve 27. dakikada Coates ilk goldekine benzer bir şekilde topu ağlara gönderdi ve takımını yeniden öne geçirdi.

İkinci golden sonra etkinliğini artıran Sporting, 44. dakikada kornerde Vida'nın eline çarpan top nedeniyle penaltı kazandı ve Sarabia'nın golüyle durumu 3-1'e getirdi.

45+3. dakikada Teixeira'nın attığı gol ise VAR incelemesi sonucu oftsayt gerekçesiyle iptal edildi.

İlk yarıda başka gol sesi çıkmadı ve Sporting 3-1'lik üstünlükle soyunma odasına gitti.

Sporting ilk galibiyetini aldı

İkinci yarıya da istekli başlayan Beşiktaş, rakip kalede ciddi pozisyonlar üretti. Özellikle Batshuayi bire birde yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi.

Mücadelenin 89. dakikasında sahneye çıkan Paulinho Sporting'in 4. golünü attı.

Maçta başka gol sesi çıkmadı ve Sporting Lizbon, karşılaşmayı 4-1 kazanarak gruptaki ilk puanını aldı.

Temsilcimiz Beşiktaş, henüz puan alamayarak son sırada kaldı.

Sergen Yalçın: Bu rakibin bizi 4-1 yenmesi olağanüstü bir durum

Karşılaşma sonrası yayıncı kuruluş Exxen'e açıklamalar yapan Sergen Yalçın şunları kaydetti:

"Öncelikle üzgünüz. Başlamadan önce bu beklediğimiz bir skor değildi. Bu zor bir kulvar. Hataları affetmiyorlar. Oynadığımız takımlar ters takımlar, Sporting geçiş oyunu oynayan bir takım. Maçtan sonra şunu düşünüyorum. Çok da 4-1’lik bir maç değil bence. Böyle maçlar her zaman oynanmaz. İyi oynadığımızı düşünüyorum lakin maalesef duran toplarda yediğimiz goller biraz şans golleri. Bu maça söyleyecek bir şey bulamıyorum. 4-1’lik bir oyun değil bu. Bence şans 2 tane aynı gol yedik. Tabii ki çalışılmış gibi görünebilir dışarıdan lakin rakibi analiz ettik böyle bir gol görmedik. Şans faktörü çok yanlarındaydı kaleye gelmeden 3 tane gol attılar. Ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Çok yorum yapılacak bir maç olarak görmüyorum.

Batshuayi şanssız, vuruyor vuruyor atamıyor. Bahanelerin arkasına sığınmayı seven biri değilim lakin şanssızlık da var. bu rakibin bizi 4-1 yenmesi olağanüstü bir durum yani. Futbol bu hatalar oyunu. Bu maçtan ne ders çıkarabiliriz onu düşünüyoruz lakin çok da çıkarılacak bir ders yok bence"

Süper Lig'de oynanacak Galatasaray maçıyla ilgili de konuşan Yalçın, "Derbi maçları her zaman önemlidir. Pazartesi oynayacağız, zor maç. Pazartesiye iyi hazırlanıp kazanıp tekrar normal durumumuza dönmek istiyoruz. Hiç beklemediğimiz şeyler oldu, sakatlıklar oldu. İşler iyi gitmiyor. Bu görüntü biraz fake, gerçek değil bu görüntü. Gerçek görüntü takımın  toparlanmasıyla ortaya çıkar" dedi.

 


Yorum Yazın