BAE yetkililerinin ASELSAN ile görüştüğü iddiası

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BAE yetkililerinin ASELSAN ile görüştüğü iddiası
Abone ol
Birleşik Arap Emirlikleri yetkililerinin, pazartesi günü Ankara'da ASELSAN dahil olmak üzere Türk savunma sanayi şirketleriyle görüşmeler yaptığı öne sürüldü.

Bloomberg’e konuşan ve ismini açıklamak istemeyen Türk kaynaklar, Birleşik Arap Emirlikleri’nden bir heyetin Ankara’da olduğunu ve Türk savunma sanayi kuruluşlarıyla görüştüğünü öne sürdü.

İsmini açıklamayan yetkililer BAE’nin fiili lideri Şeyh Muhammed bin Zayid El-Nahyan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinden iki hafta sonra bu görüşmenin gerçekleştiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelen BAE lideri, Türkiye’ye yatırım konusunda anlaşma sağlamıştı.

Türk drone üreticilerinin temsilcileriyle de görüşüldü

Bloomberg’e konuşan kaynaklar, BAE heyetinin Pazartesi günü Savunma Sanayi Başkanlığı ve Aselsan gibi Ankara merkezli savunma şirketleriyle görüştüğünü aktardı.

Heyetin ayrıca Türk drone üreticilerinin temsilcileriyle de görüştüğü öne sürüldü. Savunma Sanayi Başkanlığı ve Aselsan konuyla ilgili bir açıklama yapmazken Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanlığı da Bloomberg’in sorularını yanıtsız bıraktı.

Geçen ay Türkiye’ye gelen BAE fiili lideri enerji, petrokimya, teknoloji, altyapı, gıda ve tarım gibi farklı alanlarda yatırımı masaya yatırmıştı.
Bloomberg, Savunma Sanayi Başkanlığı’ndan İsmail Demir’in Pazar günü bir grup gazeteciyle görüştüğünü ve ihracatın gündemde olduğunu söylediğini hatırlattı. Son dönemde bölgesel çekişmelere ara veren Birleşik Arap Emirlikleri başta Türkiye olmak üzere birçok ülke ile ilişkilerini yumuşatma kararı almıştı. (SPUTNİK)

Engin Özkoç'tan tepki

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Twitter hesabında söz konusu iddialara ilişkin paylaşım yaptı. Özkoç şunları dile getirdi:

Erdoğan ve Birleşik Arap Emirlikleri veliahtını bir kez daha uyarıyoruz!

Ordunun, HAVELSAN'ına, ASELSAN'ına, ROKETSAN'ına, TUSAŞ’ına el koyarsanız burnunuzdan fitil fitil getiririz!

 

ASELSAN iddiaları yalanladı

ASELSAN’dan yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

“Bazı basın yayın organlarında, ASELSAN’ımız ile ilgili kaynağı belli olmayan iddialar dile getirilmektedir. Halkımızın bağışları ile kurulmuş, çoğunluk hissesine Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfının sahip olduğu Şirketimiz hakkındaki bu iddiaların hiçbir gerçeklik payı taşımadığını belirtmek isteriz. Halkımızın gurur kaynağı ASELSAN hakkındaki gerçek dışı iddialara ve bu iddiaları kaynak göstererek yapılan haber ve paylaşımlara karşı tüm hukuki haklarımız saklıdır.”


Yorum Yazın